האוזנים האלה עשויים מבצק על בסיס קמח קוקוס והם נטולי גלוטן. הבצק שלהם מאד מוצלח ותוכלו להשתמש בו כל השנה- כתחתית פאי לעוגות, כעוגיות בסגנון שוקולד צ'יפס או כעוגיות ממולאות בכל צורה שתבחרו. הבצק מאד עדין אז עבדו איתו בסבלנות- זה ישתלם לכם!
רכיבים:
2 כוסות שוקולד מריר שבור לחתיכות: אני ממלצה על vivani (ויואני) 75%
1/3 כוס קמח קוקוס
2 כפות סוכר קוקוס
3 כפות שמן קוקוס
1 חלמון ביצה אורגנית
רעיונות למילוי: (כל מילוי אחר גם יתקבל בשמחה)
-
חצי כוס שוקולד 70% מגורר (אפשר לגרוס בפולסים לפתיתי שוקולד גסים) + חצי כוס אגוזי מלך/ לוז קצוצים+ 2 כפות שבבי קוקוס
-
ממרח צ'ופלה לכל אוזן (כפית לכל אוזן)
-
2 כפות טחינה משומשום מלא + 3 כפות סילאן (חצי כפית מהתערובת לכל אוזן)
-
3 כפות חמאת לוז + 10 טיפות סטיביה/2 כפות סילאן (חצי כפית מהתערובת לכל אוזן)
אופן ההכנה:
-
לטחון היטב במעבד מזון 2 כוסות שוקולד קצוץ, קמח קוקוס, וסוכר קוקוס לבצק חלק.
-
להוסיף חלמון ביצה ושמן קוקוס ולטחון היטב.
-
לשטח את הבצק על נייר אפיה, להניח נייר אפיה נוסף ולרדד לעובי של כרבע סנטימטר.
-
לקרוץ עיגולים בעזרת כוס.
-
להניח על מרכז כל עיגול את המילוי הנבחר ולסגור את העיגול למשולש.
-
להניח את המשולשים על נייר אפיה.
-
לאפות בחום של 180 מעלות כ 8 דקות.
-
אפשר לפזר על האוזניים שבבי קוקוס/סוכר קוקוס טחון/קסיליטול טחון לקישוט.