החיתוכיות האלו נולדו כשהתחשק לי להתנסות בקמח כוסמת משובח שמיוצר על ידי אחד היצרנים שאני מאד אוהבת בשם
שורשי ציון- שמייצר מגוון של דברים איכותיים, נטולי גלוטן, אורגניים, רובם "רו פוד" ואף מתבססים על רכיבים מונבטים. אפשר לגוון במילוי- ראו הצעות בסוף המתכון.
רכיבים: (12 חיתוכיות)
2 כוסות קמח שקדים ביתי- משקדים על קליפתם שנטחנו דק
1.5 כוסות קמח כוסמת (לשורשי ציון יש קמח מכוסמת מונבטת)
4 כפות סוכר קוקוס
חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח הימלאיה דק
חצי כוס שמן קוקוס מומס
רבע עד חצי כוס מים- לפי הצורך
אופציות למילוי:
1. 8 כפות טחינה גולמית משומשום מלא+ 4 כפות סילאן
2. 8 כפות חמאת קשיו + 4 כפות שוקולד קפה קצוץ של שורשי ציון
3. 6 כפות חמאת אגוזי לוז + כף אבקת קקאו+ 4 כפות סילאן
4. 6 כפות חמאת אגוזי לוז + 3 כפות שוקולד לוז קצוץ של שורשי ציון
5. 6 כפות חמאת פיסטוק + 4 כפות שוקולד מקסיקני קצוץ של שורשי ציון
אופן ההכנה:
1. לערבב את הרכיבים היבשים ולהוסיף את הרטובים.
2. הבצק צריך להיות מעט פירורי- אחרת יש להוסיף עוד מים.
3. על נייר אפיה בתבנית יש לשטח 2/3 מהבצק בידיים רטובות ולהדק היטב.
4. למרוח את המילוי הרצוי באופן הבא: ראשית מזליפים את הממרח הרצוי באופן שיכסה את כל הבצק ומעליו מזליפים את הסילאן או מפזרים את השוקולד הקצוץ.
5. את הבצק שנותר יש לפורר על כל המשטח המרוח במילוי שבחרתם.
6. להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכ 20 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את החיתוכיות עוד כ 10 דקות בתנור המכובה.
7. רצוי לחתוך לאחר צינון מלא של החיתוכיות, ואפשר לשמור מקפיא לכחודש.
את רוב המוצרים המצוינים של שורשי ציון אפשר למצוא בחנויות הטבע, ובאתר שלהם תוכלו להזמין גם מוצרים יחודיים שלא נמכרים בחנויות הטבע. כאשר תבצעו הזמנה תוכלו לרשום בעגלת הקניות את הקוד "אפרת" ולקבל הנחה נחמדה!