פשטידה קלה להכנה עם טעם מיוחד שמתקבל מהקצח. לקצח יש תכונות נוגדות סרטן ויחד עם הבצל הוא מומלץ לחולי סוכרת (אם אינכם אוהבים קצח וותרו עליו). הפשטידה טובה גם לחיזוק מערכת החיסון, לאוסטאופורוזיס ולדלקות פרקים.
רכיבים (10 מנות):
4 בצלים גדולים קצוצים דק- רצוי סגולים.
1 כף חמאה.
200 גרם קצ'קבל צאן אורגנית מגוררת (מומלץ של גבעות עולם או גלילי)
1 יוגורט עיזים 3% (200 מ"ל)
2 ביצים אורגניות.
2 כפות קצח- לא חובה אם לא אוהבים.
1 כוס קמח כוסמין אורגני/קמח עדשים כתומות/קמח טף/קמח חומוס
חצי כוס שקדים טחונים למרקם של קמח.
חצי כפית מלח הימלאיה דק
אופן ההכנה:
1.
מאדים את הבצל בסיר מכוסה על אש נמוכה כ- 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מכבים ומוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה.
2.
מערבבים את שאר החומרים בקערה.
3.
מוסיפים את הבצל לאחר שהצטנן מעט לתערובת שבקערה ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף מעט קמח.
4.
יוצקים ל-10 תבניות אישיות או לתבנית שקעים ואופים בחום של 160 מעלות כ- 45 דקות עד להתייצבות הפשטידה (אם אופים בתבניות אישיות זמן האפיה מתקצר לכחצי שעה)
5. אפשר לשדרג על ידי שימוש בתחתית בצק מיוחד על בסיס קמח עדשים
מהמתכון הזה