אומרים שהאורז האדום הוא "הקינואה החדשה". מדובר בזן מיוחד של אורז מלא המכיל שלל ויטמיני B וסיבים תזונתיים. מתכון טוב למניעת עצירות, מעי רגיז, מיגרנה וקנדידה.
רצוי להשתמש בחמאה מזוככת הנקראת "גהי" או "סמנה" שהיא בעלת איכויות בריאותיות מעולות.
רכיבים (8 מנות):
2 כוסות אורז אדום (רצוי להשרות במים וכף מלח כשעתיים).
1 בצל קצוץ דק.
כפית מלח הימלאיה או herbamare.
כף שמן זית.
4 כוסות מים רותחים.
100 גרם חמאה.
4 כפות פפריקה מתוקה.
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל בסיר ללא שמן עד שהוא שקוף.
2. מוסיפים אורז, מלח, שמן ומים. מביאים לרתיחה ומנמיכים.
3. מבשלים בסיר מכוסה כחצי שעה עד שהמים מתאדים לגמרי. אם רואים שהאורז עוד לא מוכן יש להוסיף עוד מעט מים רותחים ולהמשיך לבשל. בגמר הבישול מוסיפים את החמאה והפפריקה ומערבבים היטב.