הקינוח הזה משלב בין עולם המאפינס לעולם השוקולד צ'יפס- בנראות ובמרקם הם מאפינס ובקראנציות שנתקלים בה בכל נגיסה הם שוקולד צ'יפס. קמח טף וקקאו איכותי נחשבים למזונות על ובמאפינס צ'יפס האלה הם חוברים יחדיו לממתק שוקולדי מרוכז ועשיר בטעם ובנוטריאנטים.
רכיבים (12 מאפינס):
150 גרם שוקולד מריר 60% קקאו לפחות (אני משתמשת בשוקולד של ויואני: Vivani)
150 גרם חמאה/שמן קוקוס נוזלי
4 ביצים
3/4 כוס סוכר קוקוס/קסיליטול
שליש כוס מים רותחים
3 כפות קמח טף
חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח
חצי כוס אבקת קקאו איכותית
הפתעות לבחירה: חצי כוס קוקוס צ'יפס/פקאן שבור גס/שברי שוקולד לבן טבעוני של vivo / שברי שוקולד לבן אורגני של vivani/ שברי שוקולד מריר איכותי- ותרגישו חופשי להשתמש בכמה אפשרויות...
אופן ההכנה:
1. להמיס יחד שוקולד וחמאה/שמן קוקוס בסיר קטן על אש נמוכה תוך ערבוב תמידי. לצנן מעט
2. להקציף יחד ביצים וסוכר 8 דקות בעצימות גבוהה- עד לקבלת מרקם סמיך.
3. להוסיף את תערובת השוקולד לביצים ולערבב לאיחוד. להוסיף מים רותחים ולערבב שוב היטב.
4. בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף לתערובת השוקולדית תוך ערבוב איטי ועדין- לא לערבב יותר מדי, רק עד לאיחוד.
5. להוסיף את התוספת לבחירה ולהטמיע בתערובת.
6. למזוג לתבנית שקעים מסיליקון ולאפות כ 10-15 דקות בחום של 170 מעלות (רצוי בטורבו) להתייצבות המאפינס בלבד- עד שקיסם יוצא פירורי.