עדשים נחשבות למזון על בהיותן משופעות במינרלים, ויטמינים, נוגדי חימצון וחלבון איכותי. לכל צבע של עדשים האיכות התזונתית היחודית לו- וכדי שנרוויח מכל הצבעים, לפניכם קציצות העשויות משלושה צבעים של עדשים (כתומות, ירוקות ושחורות) שהונבטו מראש- המשקיענים יכולים להנביט לבד בבית והעסוקים יכולים לקנות בחנויות הטבע או בסופרים עדשים מונבטות מוכנות באריזה כך שההנבטה לא תהווה מכשול בדרך לקציצות המופלאות האלה. להזכירכם: הההנבטה מסייעת לעיכול הקטניות כך שהבטן של הרגישים מבינכם לא תעבוד קשה מדי בעיכולן, מה שיביא לנפיחות ואי נוחות...
חומרים (8 קציצות):
2 כוסות עדשים מונבטות
2 כפות טחינה משומשום מלא
חצי כוס עלי פטרוזיליה
חצי כוס עלי כוסברה
בצל סגול קטן/חצי כרישה קצוצים (ניתן לאדות כ 10 דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה ללא שמן)
2 כפות שמן זית
חצי כוס גרעיני חמניה
חצי כפית כמון
לאוהבי הפיקנטריה: רבע כפית צ'ילי טחון/פפריקה חריפה
כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק/ Herbamare (תערובת תיבול אורגנית - מומלצת מאד כתחליף למלח או לאבקת מרק בכל תבשיל!!!)
אופן ההכנה:
1. לטחון את גרעיני החמניה למרקם קמחי
2. להוסיף למטחנה את שאר הרכיבים ולטחון לעיסה אחידה ונוחה לעיבוד- אם המרקם יבש יש להוסיף טחינה או שמן זית.
3. הכי קל- ליצוק לתבנית סיליקון עם שקעים או ליצור קציצות פחוסות ולהניח על נייר אפיה משומן בשמן זית/ תבנית זכוכית משומנת
4. לאפות כ 20 דקות בחום של 160 מעלות- לשים לב שהקציצות לא יתייבשו. אם האפיה נעשית בתבנית- יש להפוך את הקציצות לאחר 12 דקות ולהמשיך לאפות עוד כ 12 דקות.
5. למי מכם שיש מייבש מזון אפשר לייבש את הקציצות במייבש כ 5 שעות על כל צד.