מנה נהדרת, מחממת, מנחמת בעיקר כשהיא מגיעה לדרגה מקורמלת- מתבקש ללקק את האצבעות והצלחת ולא להשאיר פירור. הבטטה היא ירק עמילני אנטי דלקתי ועשבי התיבול המוספים לה מחזקים את מערכת החיסון ומערכת העיכול.
חומרים (4 מנות):
2 בטטות גדולות (רצוי מאורכות ומוצקות)
3 כפות טימין יבש
1 כף אורגנו יבש
1 בצל גדול
שליש כוס שמן זית
4 כפות מים
כפית שטוחה מלח הימלאיה או herbamare
אופן ההכנה:
חותכים את הבטטות לרצועות דקות דקות וארוכות (בצורה של צ'יפס וכאמור דק יותר).
חותכים את הבצל לרצועות דקות וארוכות.
מניחים בתבנית גדולה, ומערבבים היטב עם שאר הרכיבים.
אופים בחום של 180 מעלות, כ 40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
יש לאפות עד שהבטטות רכות ושחומות מעט.
* חשוב שהבטטות והבצל יקבלו גוון שחום- זה משדרג את טעם המנה לאין ערוך!