אני מזהירה אתכם- מהרגע שתכינו את הלחם הזה, לא תירצו להפסיק לאכול. ניתן למרוח עליו כל ממרח שאתם אוהבים. הוא טעים במיוחד עם חמאה וגם עם חמאה ודבש (לא מחומם כמובן), וגם עם ריבת משמשים ביתית, וגם עם רוטב פסטו וגם עם טחינה משומשום מלא מעורבבת עם דבש או סילאן... בקיצור- מה שתשימו יהיה טעים. כבר אמרתי לכם להיזהר?
רכיבים (10 פרוסות)
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח קינואה.
1 כוס קמח שיבולת שועל.
או
2 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כוס קמח אורז מלא.
1.5כוסות קמח שיבולת שועל.
או
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות קמח שיפון
ובנוסף:
כפית סודה לשתיה.
כפית שטוחה מלח הימלאיה או
herbamare.
300 מיל' יוגורט עיזים/סויה/שקדים/קשיו ללא סוכר
4 כפות שמן זית מכבישה קרה.
כף סוכר קוקוס/ 12 טיפות סטיביה איכותית (לא חובה להמתיק).
1 ביצה אורגנית או 3 כפות רסק תפוחים
שומשום / פתיתי שיבולת שועל / קצח לזריה
אופן ההכנה:
1.
שמים בקערה את הקמחים ,את הסודה לשתיה והמלח.
2.
מוסיפים את שאר המרכיבים לקמח.
3.
מערבבים הכול רק עד אחידות- זהירות לא לערבב יתר על המידה.
אם התערובת לא דביקה יש להוסיף עוד יוגורט.
4.
מניחים את התערובת בתבנית מאורכת (אינגליש קייק) על נייר אפיה אקולוגי , זורים שומשום /קצח/ שיבולת שועל בנדיבות.
5.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות לחצי שעה (זהירות שלא יתייבש מדי)
6.
פורסים ומורחים מה שאוהבים