הפנקייק'ס שלפניכם הם ארוחת בריאות במסווה. מדובר בעצם במעין עוגיית שוקולד צ'יפס שהתחפשה לפנקייק. קמח הטף וקמח השקדים יעניקו שפע של ברזל, סידן וחלבון כך שמדובר בארוחת שחיתות מזינה וטעימה שגם מבוגרים וגם ילדים ישמחו בה.
חומרים (6 פנקייקס):
חצי כוס קמח טף
חצי כוס שקדים טחונים למרקם של קמח
קורט מלח
כף אבקת קקאו איכותית
רבע כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
5 כפות רסק תפוחים
כף גדושה שקדימון
כוס מים חמימים
10 טיפות סטיביה/ 3 כפות סילאן
חצי כפית תמצית וניל אמיתית
חצי כוס שבבי קקאו (raw או קלויים- לפי הטעם) או שוקולד צ'יפס עם 60% מוצקי קקאו לפחות.
שמן קוקוס לטיגון
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים.
2. מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים למרקם אחיד ומעט נוזלי (כשל יוגורט סמיך). אם המרקם נוזלי מדי יש להוסיף קמח טף ואם המרקם סמיך מדי יש להוסיף רסק תפוחים או מים.
3. מחממים כף שמן קוקוס במחבת ויוצקים 2 כפות מהעיסה למחבת- בעזרת כף משטחים לצורת עיגול
(כדאי להשתמש ברינגים).
4. ברגע שנוצרות בועיות קטנות יש להפוך את הפנקייק ולטגן עוד מספר דקות.
5. להניח על צלחת ולהגיש עם מייפל/סילאן/דבש - אני אישית לא מוסיפה כי הפנקייק כבר מתוקים מספיק (אפשר לא לשים המתקה בעיסה עצמה ואז להמתיק לפני ההגשה).