העוגיות השוקולדיות האלה מכילות רכיב הזוי, מוזר, משונה שהוא בעצם הבסיס לבצק. אף אחד לא ירגיש ולא יאמינו לכם- היו אמיצים והכינו, באמת שלא תצטערו!
מדובר בשעועית אדומה!!!
ואחרי שהתנסתי בהכנת עוגת שוקו צ'יפס מחומוס, ובראוניז משעועית שחורה נראה לי שהבנתי את הקטע של משפחת הקטניות: הן פשוט משתלבות מושלם בקינוחים. לא גילו לנו את זה, אבל עלינו עליהם...
המתכון מבוסס על מתכון מהבלוג האינסטגרמי של shaynazzz
רכיבים (כ 15 עוגיות):
1 שימורי שעועית אדומה אורגנית (240 גרם לאחר סינון)
2 כפות גדושות אבקת קקאו
1 ביצה אורגנית
3 כפות ממרח צ'ופלה- אפשר במקום 3 כפות ממרח שקדים/קשיו+ 2 כפות אבקת קקאו
25 טיפות סטיביה טבעית/חצי כוס סוכר קוקוס/קסיליטול
קורט מלח הימלאיה
למילוי/פיזור: חתיכות גדולות של שוקולד איכותי כמו קרמל מלוח/גוג'י ברי שקדים/ 80%- של בנג'מיסימו או vivani - ויואני 75%
אופן ההכנה:
1. שטפו וסננו את השעועית
2. הכניסו את כל הרכיבים - חוץ מקוביות השוקולד- לבלנדר וטחנו היטב
3. הכניסו למקרר לכחצי שעה להתייצבות
4. הכינו כדורים, פחסו עם היד- הכניסו קובית שוקולד קצוצה ועטפו אותה בעיסה ושוב כדררו (לחלופין אפשר לפזר על העוגיות את השוקולד). הבצק מאד דביק וזה בסדר.
5. הניחו על נייר אפיה אקולוגי ואפו חום של 170 מעלות כרבע שעה- העוגיות יצאו מהתנור רכות ויתקשו לאיטן תוך כדי קרור.
6. אפשר להקפיא את העוגיות כחודשיים ולהוציא כרבע שעה לפני אכילה- רצוי לאכול אותן חמימות.