בעיני, ברוקולי הוא מלך הירקות- הוא נחשב ללוחם סרטן אמיץ מעבר לשלל הרכיבים התזונתיים שהוא מכיל. אני אוהבת לשים את השומשום בתוך העיסה ולא מעליה אבל אפשר כמובן גם לפזר מעל שומשום לקישוט ולטעם.
רכיבים (8 מנות):
חבילת ברוקולי קפוא אורגני או 2 צרורות ברוקולי טרי אורגני.
200 גרם בולגרית עיזים אורגנית מפוררת.
200 גרם גבינת צאן קשה מגוררת- רצוי אורגנית או לפחות ללא חומרים משמרים ( של משק יעקבס, בית יצחק, נאות סמדר, צאלה...)
1 יוגורט עיזים 3%.
3 ביצים אורגניות.
חצי כוס שומשום מלא.
אופן ההכנה:
1.
מאדים את הברוקולי הקפוא במים, מרתיחים ומיד מסננים- אם משתמשים בברוקולי טרי מבשלים במים כעשרים דקות עד להתרככות.
2.
קוצצים את הברוקולי דק.
3.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב,
4.
שמים בתבנית אפיה קטנה או בתבניות אישיות (אם זו תבנית חד פעמית חובה לשים נייר אפיה אקולוגי).
5.
אופים בחום של 160 מעלות 45 דקות אם זו תבנית או 25 דקות אם זה בתבניות אישיות, עד שהפשטידה יציבה.