ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע לחצו כאן להצטרפות
ניתן ליהנות מערכיהם הגבוהים של הירקות המצליבים גם במקרה של תת פעילות בלוטת התריס. רצוי לאכלם מבושלים ולא לחיות על "דיאטת כרוב"- אך מנה מבושלת שלהם ביום בהחלט מומלצת.
תהליך נטילת הקפאין נעשה בדרך כלל על ידי חומצות חזקות- מה שהופך את הקפה לחומצי יותר ממה שהוא כבר. בנוסף, נס קפה הוא מוצר מעובד יותר מקפה שחור.
לכן עדיף קפה שחור לא נטול ואם את ממש אוהבת את טעם הנס העדין יותר- נסי תחליפי קפה מדגנים כגון פיני וצ'יקו או במבו. תוכלי למצוא את אלה בבתי טבע.
שומן צמחי הוא סוג של שמן שעבר הרוויה במימנים והפך להיות מוקשה בטמפרטורת חדר. זהו שומן מזיק שנוטה לשקוע בדפנות העורקים- לא מומלץ.
סוכר קנים הינו סוכר שעבר פחות תהליכי עיבוד מסוכר לבן וחום. יתרונו היחיד בכך שהוא יוצר תגובה בסיסית בגוף בניגוד לשאר הסוכרים שיוצרים תגובה חומצית בגוף.
לא כל מה שאורגני בריא- הרי יש קמח לבן אורגני ומרגרינה אורגנית...
שים לב לרכיבי המוצרים שאתה רוכש- שלא תהיה רשימה ארוכה מדי של רכיבים, שהמוצר לא יכלול חומרים משמרים, מתחלבים, חומרי טעם וריח, שמן או שומן צמחי, סירופ תירס, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל...
אם אתה ממש רוצהלשמור אז תמיד עדיף להכין בבית ולא לקנות שום דבר מוכן....
בבישול הסלק הולכים לאיבוד אנזימים וויטמינים אך המינרלים ונוגדי החימצון שבו אינם נהרסים. את יכולה לאכול סלק טרי וגם סלק מבושל לצורך לגוון כי חשוב שיהיה לך טעים על מנת שתתמידי בצריכת מזון בריא.
חשוב ליהנות מהאוכל!
לפי תאורייך, נשמע שאת זקוקה לאיזון הורמונלי. טיפול נטורופתי בעזרת צמחים יעזור לך לכל מה שהזכרת. גשי לנטורופתית שמטפלת גם בצמחי מרפא על מנת לקבל ייעוץ אישי.
בהצלחה
שלום. אבקת אפיה מכילה אלומיניום בין השאר ולכן היא לא מומלצת. עם סודה לשתיה אין בעיה כל עוד זה במינון לא גבוה. המירי את אבקת האפייה במחצית הכמות סודה לשתיה והוסיפי משהו חומצי שיגרום לסודה לשתיה לתסוס ולהתפיח. תוכלי להוסיף מעט יוגורט (רצוי עיזים), כפית מיץ לימון או מיץ תפוזים.
שימי לב! אבקת הסודה לשתיה תהיה ללא גושים- לא טעים לתת ביס בחתיכה שיש בה גוש סודה לשתיה...
זו בדיוק הבעיה עם ויטמיני D שיש בארץ ולכן אני ממליצה על הזמנת ויטמין דרךהאינטרנט מחו"ל או רכישה דרכי במידה ואת גרה בדרום. צרי קשר טלפוני כדי שאכוון אותך כיצד להזמין.
האם זה בריא לאכול הרבה ירקות ופחמימות מורכבות בלי קטניות (בהנחה שאוכלים קטניות, אך לא כל יום)? אני מנסה להפחית את המזון מן החי, אך רוצה להבין איך לעשות זאת נכון...
קטניות זה מזון חשוב עבור אוכלי בשר וכמובן צמחונים!
הן מכילות ברזל, סידן, ויטמיני B, סיבים, חלבונים ועוד הפתעות מזינות.
רצוי לאכול בערך כוס קטניות ביום, עדיפות לקטניות מונבטות.
לפי תיאורך- הארוחות שלך מאוזנות. כמובן צרפי לכל ארוחה 3-4 ירקות ואת בדרך המלך.