עוגה מרשימה מרובדת בצבעים העשויה משכבות של בצק- שוקולד-קוקוס-קרם וניל ופרורי בצק בטעם טופי. נשמע מושחת? אכן כן אבל במחיר מאד שפוי. אחרי שתכינו, תבינו!
רכיבים (10 מנות):
לשכבה ראשונה ואחרונה- הבצק:
2.5 כוסות קמח כוסמין
קורט מלח הימלאיה
חצי כוס סוכר קוקוס
3 חלמונים מביצים אורגניות
200 גרם חמאה (לא מלוחה) מומסת
שכבה שניה-
150 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו מגורר. אני אוהבת את השוקולד האורגני של vivani
שכבה שלישית-
3/4 כוס פתיתי קוקוס
שכבה רביעית- קרם וניל
3 חלבונים
קורט מלח הימלאיה
רבע כוס סוכר קוקוס/קסיליטול
חצי כפית גרגרי וניל/ כפית תמצית וניל אמיתית ואיכותית/גרגרי וניל ממקל וניל עסיסי אחד
שכבה חמישית- רוטב טופי
3 כפות תחליף נס קפה- אני אוהבת את fini אבל אפשר גם תחליף אחר או רחמנא ליצלן נס רגיל- יצא טעים אך לא בריא....
25 גרם חמאה
2 כפות סוכר קוקוס
1 כף מייפל טבעי
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק היטב
2. מקפיאים חצי מהכמות
3. חצי מהבצק משטיחים על תבנית זכוכית
4. מפזרים על הבצק שבתנית שוקולד מגורר.
5. מפזרים על השוקולד את פתיתי הקוקוס.
6. מקציפים 3 חלבונים עם קורט מלח עד להתייצבות הקצף ואז מוסיפים בהדרגה סוכר קוקוס ווניל ומקציבים עד לקבלת קצף יציב.
7. משטחים את הקצף בזהירות על הקוקוס.
8. מוציאים את מחצית הבצק הקפוא ומגררים מעל הקצף בעדינות.
9. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
10. בינתיים מחממים יחד את רכיבי השכבה החמישית עד לאיחוד תוך כדי ערבוב.
11. כשהעוגה מוכנה יוצקים את רוטב הטופי על העוגה.