|
סדנאות הבישול והאפייה הבריאים של מרכז "תרפא" הפכו לשם דבר בזירת הבישול הבריא בדרום.
כל אחת מסדנאות המרכז מורכבת משלושה חלקים: הרצאה, התנסות חווייתית בהכנת המנות וארוחה משותפת ומהנה החותמת את הסדנה. מגוון הנושאים והרכב הסדנאות מאפשרים רכישת ידע וכלים מעשיים לשימוש בחומרי גלם בריאים, המסייעים למשתתפים בהטמעת הרגלים לאורח חיים בריא יותר.
מנחת הסדנאות הינה הגב' אפרת נבון, נטורופתית מוסמכת N.D, M.A , אירידולוגית, מומחית לטיפול במחלות כרוניות ובסרטן, מטפלת בדיקור סיני C.A, מרצה במכללת רידמן לרפואה משלימה, יועצת תזונה במחלקה האונקולוגית ילדים בסורוקה ומנחה סדנאות בישול ואפייה בריאים לקבוצות וארגונים.
הסדנאות המיוחדות של מרכז תרפא (תלויות התוויה):
"Refresh your health"- סדנה לניקוי כבד מרעלים
חשבתם פעם מה יקרה אם לא תנקו את המסננת בכיור שלכם? לא כדאי.
הכבד, שמהווה מסננת לשלל הרעלים החודרים לגופנו וגורמים לתסמינים ולמחלות, מאבד עם השנים את יכולת הסינון וזקוק לניקוי. בסדנה נסקור את מקורות הרעלים הסובבים אותנו, נלמד כיצד בכוחו של ניקוי הכבד מרעלים להשיב לגוף את יכולות הריפוי הטבעיות ולמלא אותו בחופן חיוניות, מרץ, קלילות ואנרגיות חדשות ונתנסה יחד בהכנת מנות בעלות אפקט ניקוי ויכולת חידוש פעילות הכבד .
"סוכרת- מחלה לא מתוקה"- סדנה למניעת מחלת הסוכרת ולטיפול טבעי בה.
אם כבר אובחנתם כסוכרתיים או כטרום סוכרתיים דעו כי מחלת הסוכרת אינה גזרה משמיים. ניתן לאזן את רמות הסוכר,להרגיש נפלא ולמנוע את סיבוכי המחלה באמצעות אימוץ הרגלי אכילה נכונים ואורח חיים בריא.
בסדנה תלמדו את כל מה שבריא לכם לדעת על סוכרת ועל הדרכים למניעתה, תתנסו בהכנת מנות טעימות, מזינות ומאזנות כמו עוגת פרג משגעת, כדורי אנרגיה בטעם חלבה, מקלות קצח ברוטב יוגורט, סלט עלים ירוקים עם אגוזים, קציצות קינואה עם עדשים ברוטב טחינה.
"הטוב, הרע ומה שביניהם"- סדנה לטיפול בכולסטרול גבוה
כולסטרול גבוה הוא אחד מגורמי סיכון העיקריים למחלות לב וכלי דם. מיהו הכולסטרול הרע ומיהו הטוב? מדוע חשוב לאזן ביניהם וכיצד ניתן לעשות זאת בצורה יעילה ובריאה, ללא שימוש בתרופות? נתנסה בהכנת מנות שיעזרו להוריד באיזון מדדי הכולסטרול כמו שייק ירוק עם לציטין, כדורי אנרגיה בטעם חלבה, גרנולה מזינה ועוד...ונסב לארוחה משותפת ומהנה .
"זהירות מתח גבוה!"- סדנה לטיפול בלחץ דם גבוה
לחץ דם גבוה נקרא "הרוצח השקט"- מפחיד... אבל ניתן בהחלט לטפל בו בצורה טבעית ובטוחה, ללא שימוש בתרופות בעלות תופעות לוואי. בסדנה נלמד מהם הסיכונים שבלחץ דם גבוה, מדוע עולה לחץ הדם שלנו וכיצד ניתן למנוע ולטפל בלחץ הדם. נתנסה בהכנת מנות טעימות המסייעות באיזון לחץ דם כמו בטטה מזוגגת בעשבי תיבול, סלט ירוקים ואגוזי קשיו, תמרים ממולאים, ממרח חומוס ביתי וקרקרים מקמח חומוס ונסב לארוחה משותפת ומהנה.
"לא לסרטן"- סדנה למניעת הסרטן ולטיפול בו
האם ידעתם שעפ"י נתוני האגודה למלחמה בסרטן, כל אדם שלישי הוא בעל סיכוי לחלות בסרטן??
נכון, זה נשמע מפחיד ומאיים אך הסדנה הזו היא הצעד הראשון למניעת המחלה ולאריכות ימים.
נכיר את המנגנונים בהם מתפתח הסרטן ונסקור רשימת מזונות נגישים וזמינים בעלי יכולת אנטי סרטנית מובהקת,
נתנסה בהכנת מנות נוגדות סרטן כמו פטריות ממולאות ברוטב פסטו, מקלות קצח מקמח שיפון, סלט ברוקולי, כרובית ואגוזי מלך, סלט ירוקים ברזילאי ונקנח בשייק קוקוס בננה מפתיע במיוחד ונסב לארוחה משותפת ומבריאה .
"לחיות וליהנות ללא גלוטן"- סדנה לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן
אם אתם נמנים על הנמנעים מגלוטן ומתקשים לחיות בלעדיו, אתם חייבים לעצמכם את סדנת האפייה הטעימה ללא גלוטן. אחרי שתכירו את מגוון הקמחים הבריאים, שקמח הקוקוס הוא אחד מהם, ותתנסו בהכנת חטיפים וקינוחים ללא גלוטן, חייכם יהיו קלים יותר וטעימים יותר. נתנסה בהכנת מאפינס שוקולד נימוחים, גרנולה עם טריק, פיצה מקמח חומוס, קרקרים ממכרים מקמח שקדים וחטיף אנרגיה מצופה שוקולד ונהנה יחד מארוחה משותפת נטולת גלוטן.
"חלב על הזמן"- סדנה למניעת אוסטיאופורוזיס
האם גם אתם חשבתם שמוצרי חלב הם מקור טוב לסידן מהמזון? זו באמת דעה רווחת המשרתת מצוין את אינטרס תעשיות החלב אך לא את הגוף שלנו! בסדנת הבישול והאפייה הזו תגלו את כל האמת על החלב, על מקורות בריאים יותר לסדין זמין ועל יעילותם בטיפול באוסטיאופורוזיס. נתנסה בהכנת מנות עשירות בסידן כמו ממרח חומוס ביתי, קרקרים מקמח חומוס, דואט ברוקולי כרובית "מוקרם", סלט ירוק ומפתיע, גרנולה עשירה ושייק תאנים מהמם. גם את הסדנה הזו נחתום, כהרגלינו, בארוחה משותפת וחווייתית
"תעצרו את הגיל, אני רוצה לרדת!"- סדנה להאטת ההזדקנות
מהרגע שאנו נולדים, גופנו עובר תהליכי התבגרות והזדקנות. ביכולתינו למסך את הגיל שלנו על ידי מראה צעיר- ולזאת אחראים נוגדי החמצון שבמזון. נלמד מהם נוגדי חימצון וכיצד הם מאטים את קצב ההזדקנות, היכן ניתן למצוא אותם וכמה מהם עלינו לצרוך ביום על מנת להאט את תהליכי ההזדקנות. נתנסה בהכנת מזונות נוגדי חימצון כגון: שוקולד ביתי ובריא (כן, כן) במילויים שונים, שייק ירוק עם נוגד החמצון החזק בטבע, סלט ירוקים ברזילאי, פטריות ממולאות בפסטו ועוד ונקנח, כהרגלנו, בארוחה משותפת ומהנה.
אפשר גם בלי ריטלין!- סדנה לטיפול בהפרעות קשב והיפראקטיביות בילדים
ריטלין? לא אצלנו! בשנים האחרונות מאובחנים יותר ויותר ילדים כסובלים מהיפראקטיביות וקשיי ריכוז. בסדנה נלמד אילו מזונות ורכיבים במזון מובילים להפרעה הכי בשכיחה היום בילדים וכיצד ניתן להקל עליהם ולזכות בילדים רגועים יותר ובעלי יכולת למידה גבוהה יותר. נתנסה בהכנת מטעמים שילדים אוהבים כמו מילקשייק בננה – צ'יה, כדורי שוקולד מזינים, פנקייק "מרגיע", חיתוכיות שיבול שועל עם שוקולד ונסב כולנו יחד לשולחן ערוך עשיר במטעמים בריאים ומזיני מוח.
השפעת התזונה על מצב הרוח, החיוניות ויכולת הלמידה בקרב ילדים ומתבגרים
מחקר עדכניים מראים כי לחוסר ברכיבי תזונה ישנה השפעה על מצב הרוח והקשב בקרב ילדים ומתבגרים. בסדנה נלמד כיצד ניתן לשפר את מצב הרוח, ההתנהגות והקשב בילדים ומתבגרים באמצעות תפריט מאוזן, נתנסה בהכנת מנות המתאימות לארוחת עשר וכאלה העשויות להוות חלק מהתפריט המשפחתי. נקנח בארוחה משותפת ומהנה.
הקשר התזונתי בין דלקת למחלות כרוניות
יותר ויותר מחקרים מהעת האחרונה מוכיחים כי יש קשר בין דלקת תת קלינית, המקננת בגוף באין מפריע במשך שנים, למחלות כרוניות נפוצות כמו סוכרת, לחץ דם, כולסטרול ואף סרטן. בסדנה נלמד כיצד ניתן לטפל בה ואף למנוע את התפרצות המחלות שהיא אחראית להן באמצעות תזונה בלבד. נתנסה בהכנת מנות טעימות ונוגדות דלקת מובהקות ונקנח בארוחה משותפת.
לפרטים נוספים ולהזמנת הקונספט התקשרו
052-2628033
|
|
|
|
|