הגלידה הזו מכילה רכיבים שהופכים אותה לאפרודיזיאק: המאקה והתאנה משפרות את הפריון ומעלות ליבידו. בנוסף התאנה
מכילה סידן ובורון הנחוצים לשמירה על צפיפות העצם ואשלגן התורם לירידה בלחץ הדם. המתכון מכיל תאנים מיובשות- ובהן כמות הויטמינים והמינרלים גדולה פי כמה מתאנים טריות: הן מכילות שפע של חומצה פולית, כולין, ויטמין K
, אשלגן, סידן, מגנזיום ומנגן.
הגלידה יוצאת נימוחה ומתוקה. היא מזינה מאד, טבעונית ומכילה מאקה ואסאי שנחשבים לסופר פוד.
רכיבים ל 10 מנות:
5 תאנים מושרות בכוס מים- כדאי לבדוק את התאנים מחשש לבעלי חיים שונים ולשמור את מי ההשריה
כוס קרם קוקוס אורגני 17% שומן לפחות או 2 כפות חמאת קקאו מומסת + כוס מים
כוס קשיו מושרה במים לפחות 4 שעות- כדאי גם אותו לפתוח ולבדוק
כף חמאת קשיו/חמאת שקדים
כף מאקה
קורט גרגרי וניל
לקישוט:
אבקת אסאי
אופן ההכנה:
1. מסננים את הקשיו מהמים וטוחנים בבלנדר חזק
2. מוסיפים את שאר הרכיבים יחד עם כוס מי השריית התאנים וטוחנים היטב למרקם חלק.
3. מוזגים לתבניות סיליקון אישיות.
4. מפזרים כרבע כפית אסאי על כל גלידה ומטמיעים קלות ליצירת מראה כשל גרגרי התאנה.
5. שמים מקל ארטיק מעץ בכל מנה ומקפיאים.