רכיבים:
150 גרם שוקולד מריר 70%
רבע כוס שמן קוקוס
כף פולי קפה (לאספרסו) טחונים היטב או כפית תחליף נס קפה מומסת במעט מים רותחים (תחליף מומלץ: משקה שעורה של גרין פילד)
4 ביצים אורגניות או 3 ביצים ו 3 כפות רסק תפוחים
1 כוס סוכר קוקוס או חצי כוס סוכר קוקוס ורבע כפית סטיביה נוזלית
1 כפית תמצית וניל טבעית
2 כפות מים
קורט נדיב של מלח הימלאיה
חצי כוס קמח שקדים
2 כפות קמח קוקוס - רצוי של ג'אמוקה
אפשרות לגיוון: חצי כוס פקאן קצוץ גס
אופן ההכנה:
-
להמיס שוקולד עם שמן קוקוס בסיר בינוני- על אש נמוכה תוך כדי ערבוב
-
להוסיף את פולי הקפה הטחונים/ תחליף נס קפה מומס, לערבב היטב ולכבות את האש.
-
להוסיף לסיר ביצים (ורסק תפוחים), סוכר, וניל, מים ומלח ולטרוף היטב.
-
להוסיף את הקמחים ולאחד לעיסה הומוגנית.
-
אפשר להוסיף את הפקאנים הקצוצים ולהטמיע בעדינות.
-
לשטח את התערובת בתבנית מלבנית על נייר אפיה.
-
לאפות ב 80 מעלות 25-30 דקות- זהירות לא לייבש את העוגה- עליה להישאר לחה מעט, אבל לא בצקית.
-
לצנן לפחות שעה לפני ההסתערות