המאפינס האלה כל כך מוצלחים שלא תרצו להכין שום מאפינס שוקולד אחרים לעולם!!! וכבונוס הם אפילו נטולי גלוטן וטבעוניים. את הרעיון למתכון לקחתי מהאתר של
thebigmansworld שיש לו ארסנל מתכונים משובח. המאפינס מושלמים לילדים סרבני ירקות כי הם מחביאים בתוכם מחית דלעת שממש לא מורגשת בטעם ורק מעניקה מתיקות ומרקם נימוח. כך אתם מרוויחים שפע של בטא קרוטן, מה שהופך את המאפינס האלה למזינים מאד ובעצם לקינוח נטול יסורי מצפון קלאסי!
רכיבים (6 מאפינס):
כוס דלעת מעוכה לאחר ריכוך באפיה (הערות מטה)
כוס חמאת שקדים טבעית
חצי כוס סוכר קוקוס
חצי כוס אבקת קקאו איכותית
1 כפית סודה לשתיה
רבע כוס מים
אופן ההכנה:
1. לשטוף היטב את הדלעת, לכסות בנייר אפיה אקולוגי (ברגיל יש כלור!) ואז בנייר כסף. לאפות בחום של 200 מעלות כחצי שעה עד לריכוך.
2. לשים בקערה את שאר הרכיבים ולהוסיף את הדלעת הרכה- לטחון עם בלנדר מוט או לחלופין לטחון בבלנדר למחית חלקה.
3. לשפוך לתוך תבניות מאפינס מסיליקון עד 3/4 מהגובה
4. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כרבע שעה
5. לצנן היטב ולהניח לקרור של מספר שעות- המאפינס טעימים לאחר מנוחה במקרר.
6. לחכות שהילדים יגיעו לגיל 18 ולספר להם שהם אוכלים דלעת בלי לדעת...