המבורגר צמחוני טעים טעים ובריא בריא. עשיר בין היתר בכלורופיל, אומגה 3, סידן וברזל. טוב לסובלים מאנמיה, אוסטיאופורוזיס, מיגרנה, עצירות, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול וסכרת.
רכיבים (15 קציצות):
1 בצל קצוץ דק.
חצי סלסלת פטריות שמפיניון.
3 שיני שום כתושות.
3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים 3 שעות לפחות (כדאי להנביט).
1 כוס אגוזי מלך.
חצי כוס גרעיני חמניה.
100 גרם רסק עגבניות.
2 כפות זרעי פשתן טחונים.
4 כפות טחינה משומשום מלא.
2 כפות חומץ תפוחים.
חצי צרור עלי בזיליקום קצוצים דק.
חצי כף מלח הימלאיה.
קורט פלפל שחור טחון טרי.
כף שמן זית.
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול ומאדים בו את הבצל עד להשתקפותו.
2. חותכים את הפטריות דק ומוסיפים לבצל. ממשיכים לאדות כעשר דקות.
3. מוסיפים את השום ומאדים עד שהנוזלים מתאדים כליל, מכבים את האש.
4. טוחנים את האגוזים והגרעינים ומוסיפים לתערובת הבצל.
5. טוחנים גס את העדשים ומערבבים עם תערובת הבצל. כעת ניתן להוסיף את שאר החומרים ולערבב טוב לעיסה דביקה.
6. יוצרים עיגולים בידיים ומועכים לצורת המבורגר.
7. מניחים בתבנית עם נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה .הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עוד עשר דקות.
-
אפשר להגיש בלחמנית כוסמין עם ירקות ואפשר לצד סלט ירוק מרענן עם טחינה ביתית שתכינו כך: ערבבו או טחנו יחד חצי כוס טחינה גולמית, שן שום כתושה, 4 כפות מים קרים, מיץ מחצי לימון ופטרוזיליה קצוצה דק.