אוהבי התמרים-אל תוותרו על הכנת המאפינס הללו, אך היזהרו- הם ממכרים! מעבר לטעמם המעולה הם עוזרים לעצירות, תסמונת המעי הרגיש ויתר לחץ דם. זהו חטיף נפלא למי שחשקה נפשו במתוק נטול יסורי מצפון.
רכיבים (8 מאפינס):
300 גרם תמרים מגולענים
2/3 כוס מים
100 גרם חמאה או חצי כוס שמן קוקוס מכבישה קרה
ביצה או 6 כפיות רסק תפוחים
כפית סודה לשתיה
קורט מלח הימלאיה
שתי כוסות קמח *כוסמין מלא (אפשר להמיר כוס אחת בכוס קמח שקדים/קמח בננה/קמח אגוזי נמר/קמח שיבולת שועל))
*לגרסה נטולת גלוטן: כוס קמח שיבולת שועל + כוס קמח שקדים
אופן ההכנה:
1.
חותכים את התמרים לחתיכות גסות ומניחים בסיר יחד עם המים על אש נמוכה. מערבבים תוך כדי מעיכת התמרים- עד שהכול הופך לעיסה חלקה.
2.
מוסיפים חמאה או שמן קוקוס ומערבבים לאיחוד.
3.
מכבים את האש, מצננים מעט ומוסיפים ביצה או רסק תפוחים.
4.
מערבבים בקערה קמח, קורט מלח וסודה לשתיה, מוסיפים לתערובת התמרים ומערבבים לאיחוד (התערובת צריכה להיות דביקה).
5.
שמים בתבנית שקעים (כדאי להבריש את השקעים בחמאה מומסת/שמן קוקוס או להניח עליהם מנג'טים)
6.
אופים כ 25-35 דקות בחום של 160 מעלות. בודקים עם קיסם שהמאפינס כמעט יבשים- זהירות לא לייבש מדי.
ניתן לשמור במקרר כשבוע או במקפיא כחודשיים.