|
סדנאות הבישול והאפייה הבריאים מבית מרכז "תרפא" הפכו לשם דבר בזירת הבישול הבריא בדרום. כל אחת מסדנאות המרכז מורכבת מ-3 חלקים: הרצאה, התנסות חווייתית בהכנת המנות וארוחה משותפת ומהנה החותמת את הסדנה. מגוון הנושאים והרכב הסדנאות מאפשרים רכישת ידע רחב וכלים מעשיים לשימוש בחומרי גלם בריאים, המסייעים למשתתפים בהטמעת הרגלים לאורח חיים בריא יותר.
מנחת הסדנאות הינה הגב' אפרת נבון, נטורופתית מוסמכת N.D, M.A , אירידולוגית, מומחית לטיפול במחלות כרוניות ובסרטן, מטפלת בדיקור סיני C.A, מרצה במכללת רידמן לרפואה משלימה, יועצת תזונה במחלקה האונקולוגית ילדים בסורוקה ומנחה סדנאות בישול ואפייה בריאים לקבוצות וארגונים.
רשימת סדנאות הבישול והאפייה החוויתיות:
בישול ואפייה בריאים- לא מה שחשבתם
היכרות חווייתית עם עקרונות התזונה הבריאה עפ"י פירמידת המזון החדשה- אילו סוגי פחמימות, חלבונים ושומנים מומלצים לצריכה ומדוע? מהם השמנים המתאימים לשימוש במטבח וכיצד, בשינויים קטנים אך מהפכניים, נהפוך את המטבח הפרטי להרבה יותר בריא? בסדנא זו יוכנו מנות ראשונות ושניות כגון: מנגולד עם ערמונים ופטריות ברוטב שומשום, גלילות חצילים ממולאות בפסטו, בטטה מזוגגת עם עשבי תיבול, קציצות קינואה ועדשים בלווי מטבל מיוחד ועוד..
מתוקים ללא ייסורי מצפון
קינוחים, חטיפים ונשנושים שהם גם בריאים וגם מזינים? יש דבר כזה !
בסדנא נלמד מהם התחליפים הבריאים לסוכר, קמח, ביצים, שמן, אבקת אפיה וכיצד להכין ממתקים וקינוחים שהם גם בריאים וטעימים וגם יסייעו לנו לרדת במשקל. אל חשש, ספרי האפייה יישארו על המדף אך נלמד כיצד לשדרג כל מתכון כך שיהפוך להרבה יותר בריא ומזין. בסדנא זו נכין פצפוצי קינואה בטעם חלבה, כדורי אנרגיה, עוגת אגוזים ושוקולד ללא שמן וללא קמח, עוגיות שיפון מלוחות ועוד..
Raw Food– מזון מלא חיים
רו פוד – שיטת המזון החי שהפכה ללהיט בקרב שוחרי הבריאות . גם אילו שאינם כאלה יגלו עולם שלם של מזונות המעניקים חיות וחיוניות לגוף ומאטים את קצב ההזדקנות. בסדנא נלמד על עקרונות שיטת הרו-פוד ויתרונותיה, נכיר את המצרכים בשימוש השיטה ונכין מנות מפתיעות: פסטת ירקות ברוטב עגבניות / פסטו, מרק פטריות מוקרם ( ללא שמנת! ), מוס שוקולד, עוגת גבינה ללא גבינה, חלב שקדים, טרפלס שוקולד ועוד...
לאכול, ליהנות, להתחזק!
מה מחזק את מערכת החיסון שלנו ומה מחליש אותה? מי הם החיילים המשתתפים בהגנה על הגוף מפני פולשים זרים? אילו מזונות חשוב לצרוך ומאילו מזונות להימנע על מנת להתחזק? בסדנא זו נכין מרק דואט ברוקולי- כרובית מוקרם, קרקרים מנוקדים בקצח, שייק קוקוס- בננה וזרעי צ'יה, סלט ירוקים מיוחד עם אגוזי ברזיל ועוד..
הסדנא מתאימה להורים המבקשים לחזק את ההגנה הטבעית של ילדיהם ולמבוגרים הנוטים לחלות לעיתים קרובות.
מזונות על Super Foods
מזונות העל הפכו בשנים האחרונות לשם דבר בזירת הבריאות העולמית ולא לשווא- הם מעניקים מרץ, כוח, חיוניות, ובעלי כוח ריפוי יוצא דופן. בסדנה נסקור את מזונות העל המומלצים ביותר, נכיר את אופן השימוש בהם ואת תועלתם לבריאותינו. תופתעו לגלות שאלו מזונות הנמצאים בהישג ידנו.
נכין שוקולד ביתי מזין, שייקים ירוקים ( green smoodies ), כדורי שוקולד מופלאים, בראוניז ללא אפיה ועוד..
קסם השוקולד – זהירות, סדנא ממכרת!
מה יש בשוקולד שגורם לנו לעונג ממכר? האם השוקולד מזיק או בריא? איזה שוקולד יש לצרוך ובאיזו כמות כך שיועיל לבריאות הגוף? בסדנה זו נכין טרפלס, פרלינים, עוגת שוקולד חמה ומזינה, כדורי שוקולד משודרגים, שייק שוקולד ללא חלב ועוד. סדנה מפתיעה לאוהבי השוקולד בפרט ולאוהבים בכלל.
לגלות את העוצמה שבמזון
כיצד נעצים את הפוטנציאל התזונתי של מזונות מוכרים? מהם שילובי המזון הנכונים לספיגה מקסימאלית של ויטמינים ומינרלים וכיצד ניתן למנוע נשירת שיער, אוסטיאופורוזיס, עצירות, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, סוכרת ואנמיה בזכות כל אלה. בסדנא נלמד על שימוש נכון בדגנים, קטניות, זרעים ואגוזים. נכיר את ערכם התזונתי ואת השיטות להעצמתם. נכין ממרח עדשים וחומוס נפלא שיחליף את זה התעשייתי, עוגה מפתיעה על בסיס קמח חומוס, סלט ירוק עם עדשים מונבטות וקציצות מופלאות מקטניות וטחינה.
מטבח בריא למשפחה בריאה:
אילו מזונות כדאי להחזיק במזווה הביתי? איזה לחם הכי מומלץ ואילו ממרחים רצוי למרוח עליו? הצעות לארוחות משפחתיות, תחליפים מזינים לממתקים וחטיפים, התמודדות עם ילדים סרבנים ועוד. הרצאה עם המון מידע, מתכונים וטעימות ברוח ההרצאה, במטרה להפוך את המטבח לבריא וטעים כדי שהמשפחה כולה תהיה בריאה בלי לוותר על ההנאה מהטעם של המזון.
לפרטים נוספים ולהזמנת הסדנאות התקשרו
052-2628033
|
|
|
|
|