פשוט, במקום לקנות גלידה שתמיד מכילה כל מיני תוספות לא רצויות, כדאי להכין בבית גלידה טעימה משמנת שהכנתם במו ידכם!!! (שמנת מתוקה מכילה אי אילו חומרים משמרים, סוכר והורמונים...) התוצאה נפלאה וכדאית. שימו לב- את השמנת מכינים מספר שעות לפני הכנת הגלידה- היערכו בהתאם.
המרכיבים (8 מנות):
100 גרם חמאה- רצוי אורגנית, אפשר גם חמאת עיזים
2/3 כוס חלב עיזים
3 כפות סוכר קוקוס או קסיליטול טבעי
כמוסת פרוביוטיקה
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את החלב
2. מבלנדרים היטב חמאה וחלב רותח למשך 90 שניות בדיוק
3. שופכים לצנצנת זכוכית וסוגרים
4. מאחסנים במקרר ל 8 שעות לפחות
5. שופכים את השמנת לקערה ומקציפים כ 2 דקות
6. מוסיפים 3 כפות קסיליטול/סוכר קוקוס בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם שמנתי
7. שופכים פנימה כמוסת פרוביוטיקה ומערבבים בעדינות.
תוספות מומלצות:
לטעם קוקוס: חצי כוס חלב קוקוס+ חצי כוס קוקוס טחון.
לטעם קפה: 2 כפיות תחליף נס מומס במעט חלב עיזים חם (ואם יש לכם אז הוסיפו כף אבקת מאקה)
לטעם נוטלה: 50 גרם שוקולד מריר מגורר + חצי כוס אגוזי לוז טחונים או 4 כפיות חמאת לוז קשיו
לטעם פרג: חצי כוס פרג טחון יחד עם רבע כוס אגוזי מלך קצוצים.
לטעם אגוזי: 6 אגוזי ברזיל טחונים + 15 אגוזי לוז טחונים + 3 כפות זרעי פשתן טחונים
לטעם וניל שוקולד צ'יפס: רבע כפית גרגרי וניל+ רבע כוס חמאת קקאו מגוררת+רבע כוס שבבי קקאו רו
לטעם אוכמניות: כוס אוכמניות קפואות טחונות
לטעם מנגו: 1 מנגו חתוך קפוא וטחון
מוסיפים את התוספת שתפסה אתכם, מערבבים קלות ומקפיאים בתבניות סיליקון אישיות.