חגיגה צבעונית וטעימה בצלחת אחת המשלבת שפע נוגדי חמצון, ויטמין A, ויטמין C, סידן, מגנזיום, ברזל ועוד נוטריאנטים שהגוף אוהב. סלט כזה בתחילת ארוחה יסייע לטיפול בעצירות, בעיות עור שונות, דלקות פרקים ובחיזוק מערכת החיסון.
רכיבים ל 4 מנות:
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
חצי חבילת נבטי ברוקולי
חצי חבילת נבטי צנונית
חופן עלי שמיר
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
10 ערמונים קלופים קלויים (אפשר לקנות מוכנים) חתוכים.
4 כפות שמן זית איכותי + מלח הימלאיה לפי הטעם לתיבול הסלט
רבע כוס שמן זית איכותי + חצי כפית מלח הימלאיה לצליית הבטטות
אופן ההכנה:
1. את קוביות הבטטה מערבבים עם שמן זית ומלח וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה, תוך כדי ערבוב עד שהבטטות רכות ושחומות מעט.
2. שוטפים ומסננים היטב את הנבטים וחותכים גס.
3. קוצצים את עלי השמיר דק דק ומוסיפים לנבטים.
4. מערבבים את כל רכיבי הסלט ומתבלים. רצוי לאכול סמוך לתיבול.