זהו מרק קל להכנה, עשיר בין השאר בחלבון, ברזל, בטא קרוטן וכרום. מעולה לחולי סכרת, לסובלים מאנמיה, מעצירות, פיברומיאלגיה, קנדידה, אסתמה, אסתמה של העור ואקנה.
חומרים (6 מנות):
שקית אפונה קפואה .
1 גזר גדול.
1 בצל קצוץ דק.
1 כף שמן זית.
כפית פפריקה.
אופציונלי: 1 כפית כמון טחון.
1 כף מלח הימלאיה או
herbamare .
אופן ההכנה:
1.
מאדים בצל עד להשתקפותו.
2.
חותכים את הגזר לחתיכות קטנות (ריבועים או חצי עיגול) ומוסיפים לבצל. ומערבבים כדקה
3.
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. לאחר כדקה מוסיפים את האפונה הקפואה ומערבבים.
4.
לאחר כחמש דקות על אש בינונית, מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי האפונה (כ 6 כוסות).
5.
כאשר המים רותחים, מוסיפים את המלח ומנמיכים.
6.
מבשלים על אש נמוכה 40 דקות, מוסיפים את שאר התבלינים ומכבים.
7.
בתום הבישול מרסקים מעט (הכי נוח עם בלנדר סטיק)- יש להקפיד לא לרסק הכל, כך שחצי מהמרק יישאר עם אפונה שלמה.