פצצת אנרגיה צהובה עם הסופר פוד האהוב עלי (קקאו!) חברו יחד לעוגה יפה וטעימה- וכפי שתראו בגוף המתכון יש אופציות לטבען אותה ולהכין אותה בגרסה נטולת גלוטן.
רכיבים (לתבנית מאורכת):
2 בננות בשלות ורכות
כוס קמח שיבולת שועל או קמח כוסמין מלא
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפות אקת קקאו
קורט מלח הימלאיה
כוס סוכר קוקוס/קסיליטול/25 טיפות סטיביה (אפשר ומומלץ לשלב בינהם)
3 כפות סילאן
כפית חומץ תפוחים
כף חמאת שקדים או חמאת קשיו מהולים בחצי כוס מים רותחים ליצירת משקה "חלבי"
חצי כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן קוקוס או חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. מועכים היטב במזלג את הבננות ומוסיפים את שאר החומרים הרטובים חוץ מהסילאן.
2. בקערה נפרדת מערבים היטב את כל הרכיבים היבשים חוץ מאבקת הקקאו ואז מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
3. מחלקים את העיסה לשתי קערות באופן שווה.
4. לקערה אחת מוסיפים 3 כפות סילאן, 2 כפות קקאו ורבע כוס מים ומערבבים היטב.
5. על תבנית מאורכת מניחים נייר אפיה אקולוגי ומורחים לסרוגין 3 כפות גדושות מכל תערובת ליצירת השכבות.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ 40 קות עד שהעוגה יציבה אך לא יבשה- נעצו קיסם לבדיקה וודאו שהוא יוצא מעט פירורי.
7. לצנן את העוגה לגמרי ואז לפרוס- העוגה נשמרת בקרור כ 3 ימים וידידותית להקפאה.
לסרטון הדגמה לאופן ההכנה לחצו
כאן