כרובית אלמוגים היא שידוך בין כרובית לברוקולי וטעמה עולה על של שניהם!!! כבת למשפחת הירקות המצליבים היא מכילה רכיבים אנטי דלקתיים ואנטי סרטניים מוכחים מחקרית כגון סולפורפאן ואינדול 5 קרבינול (שמות קצת מוזרים אבל עם תכונות עצמתיות).
היא מאד יפה וקלה להכנה - והמתכון הפשוט הזה מוציא ממנה את כל הטוב שבה
רכיבים (הגדילו כמויות בהתאם לגודל הכרובית):
כרובית אלמוגים קטנה
רבע כוס שמן זית
שמינית כפית מלח הימלאיה דק
כף גדושה של שמרי בירה
אופציה לאוהבים: קמצוץ אבקת צ'ילי חריף, פפריקה חריפה, אבקת חרדל
אופן ההכנה:
1. השרו את הכרובית במים עם מלח כ 15 דקות (לנקיון מקסימלי מחרקים)
2. הרתיחו את הכרובית במים, הנמי
כו ל 10 דקות לריכוך קל וסננו את הכרובית מהמים.
3. ערבבו את רכיבי המטבל והברישו בו את הכרובית מכל צדדיה בנדיבות.
4. הניחו את הכרובית בנייר אפיה אקולוגי וסגרו אותו עליה, עטפו הכל בנייר כסף אקולוגי והכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 20 דקות.
5. פתחו את הניירות ואפו את הכרובית ללא כיסוי עוד כ 10 דקות להשחמה מעטה.