הגלידה הזו מזכירה את שלגון הבננה המצופה שוקולד הנוסטלגי. גלידה עם מעט רכיבים וכולה טבעונית שתקרר ותנעים את ימי החום הקיציים.
רכיבים (8-10 שלגונים):
לבסיס השלגון:
3 בננות בשלות גדולות, חתוכות לעיגולים ומוקפאות שעתיים לפחות
4 כפות אבקת קקאו איכותית
2 כפות מייפל/נקטר קוקוס/סילאן טבעי
שדרוג (לא חובה בכלל אבל אם כבר יש לכם בבית...): כף שקדימון או 4 כפות קרם קוקוס
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות (אוהבת מאאאד את של ויואני Vivani)
3 כפות שמן קוקוס
2-4 כפות נקטר קוקוס/סילאן -בהתאם למתיקות הרצויה
אופן ההכנה:
1. טוחנים היטב היטב בננות, קקאו וממתיק עד שאין גושים כלל.
2. שופכים למיכלי גלידה מסיליקון/תבנית שקעים מסיליקון ומניחים מקל ארטיק באמצע.
3. מקפיאים 3 שעות לפחות.
4. מחממים על אש נמוכה את חומרי הציפוי תוך כדי בחישה מתמדת. מצננים
5. שולפים את השלגונים מהתבניות וטובלים בציפוי.
6. מחזירים להקפאה של שעה לפחות.