חומוס נקרא במקור "חימצה" כיוון שהוא נוטה להחמיץ מאד מהר. תארו לכם כמה חומרים משמרים שמים לו היצרנים כדי שיחזיק מעמד שבועיים ואף יותר. כשאתם מכינים לבד, הכינו כמות לא גדולה שתספיק לכם ללא יותר מארבעה ימים- מעבר לכך החומוס מתחיל להתקלקל. ממרח מעולה לסוכרתיים, בעלי כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה, עצירות, מעי רגיז, אוסטיאופורוזיס.
רכיבים:
1 כוס חומוס מוכן (אפשר להשתמש בגרגרי חומוס של סנפרוסט)
. *
חצי כפית מלח הימלאיה או תערובת לתיבול אורגנית בשם
herbamare.
4 כפות שמן זית.
4 שיני שום.
4 כפות טחינה משומשום מלא.
1 כפית כמון.
מיץ מלימון אחד.
מים לפי הצורך.
אופן ההכנה:
1.
את כל החומרים שמים במעבד מזון ומועכים.
2.
מוסיפים מעט מים תוך כדי הטחינה עד לקבלת מרקם רצוי.
3. אפשר לשמור כמה גרגרי חומוס שלמים ולפזר במרכז צלחת ההגשה יחד עם הזלפת שמן זית, עשבי תיבול ופפריקה.
* כדאי להשתמש בחומוס מונבט: משרים את החומוס 12 שעות במים רגילים. מניחים על מגבת לחה על תבנית בתנור כבוי למשך 24 שעות. שוטפים את החומוס ומבשלים במים חצי שעה. מסננים וממשיכים לפי ההוראות הנ"ל.