הכדורים שלפניכם מכילים פצפוצי חיטת קמוט
שהיא חיטה מזן קדום (עתיקה אף יותר מחיטת הכוסמין), בעלת טעם אגוזי מתקתק. הקמוט היא כוכבת חדשה בארצנו ויש לה הרבה מה להציע לנו: היא עשירה בחלבון מלא, אבץ, מגנזיום, סלניום, מנגן, ויטמיני B וויטמין E, סיבים תזונתיים והיא אף ידידותית לעיכול.
רכיבים (כ 25 כדורים):
חצי כוס קקאו
קורט מלא הימלאיה
כוס שקדים טחונים
חצי כוס שמן קוקוס מומס
כוס ממרח מסיבת אגוזים/חמאת אגוזי לוז/צ'ופלה
חצי כוס סילאן טבעי או דבש
כפית תמצית וניל טבעית
3 כוסות פצפוצי קמוט עם אופציה לעוד
קוקוס טחון לגלגול
אופן ההכנה:
-
שוברים חצי מכמות הקמוט (...), מערבבים עם שאר החומרים היבשים יחד ובקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים.
-
מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים היטב. אם התערובת דביקה מדי יש להוסיף עוד פצפוצי קמוט.
-
מכניסים למקפיא להתקשות- כך יהיה קל יותר לכדרר.
-
מכדררים כדורים לגודל של אגוז מלך ומגלגלים בקוקוס טחון (אם התערובת נעשית קשה לכדרור מכניסים שוב למקפיא.
-
שומרים בהקפאה ואוכלים הישר מהמקפיא.