מכירים את הקוגל המתוק שמנעים את השבת? ההוא שמפוצץ בסוכר ושמן? אז קבלו אותו בגרסה בריאה ולא פחות טעימה- זוהי בעצם סוג של פשטידה שגם ילדים ישתגעו עליה לא פחות מההורים. הקוגל הזה עשיר בסיבים תזונתיים ומהווה ארוחה מלאה מבחינת תכולת הפחמימות והחלבונים. הפשטידה שבתצלום הוכנה מפסטה מאורז מלא בתבנית שקעים - שהופכת אותה למנה אישית יפה.
רכיבים (10 מנות):
350 גרם פסטה מכוסמין או מאורז מלא או משיבולת שועל
2 ביצים אורגניות.
חצי כוס סוכר קוקוס או קסיליטול או רבע כוס מהנ"ל + 10 טיפות סטיביה איכותית
100 גרם חמאה מומסת (רצוי גהי שהיא חמאה מזוקקת)
כפית שטוחה מלח הימלאיה או
herbamare.
מעט פלפל שחור.
אופן ההכנה:
1.
מבשלים את הפסטה במים לפי ההוראות שעל האריזה.
2.
מסננים ומוסיפים את שאר החומרים.
3.
מערבבים היטב ושמים בתבנית "אינגליש קייק" המרופדת בנייר אפיה אקולוגי או בתבניות סיליקון אישיות.
4.
אופים בחום של 170 מעלות כארבעים דקות ( אם אופים בתבניות אישיות 20 דקות יספיקו)- עד שקיסם הננעץ באמצע יוצא יבש ברובו עם מעט פרורים.