מנה קלילה ובריאה- עשירה בסידן, ברזל, מגנזיום ועוד דברים טובים שמועילים לערמונית, מיגרנה, אסתמה, זיכרון בריא, נשירת שיער, אקנה, לדלקות בדרכי השתן, למעי רגיש, למניעת עצירות.
רכיבים (8 מנות):
1 כוס קינואה.
1 בצל קצוץ דק.
2 שיני שום כתושות.
2 כפות שמן זית.
חצי לימון סחוט.
כפית מלח הימלאיה או
herbamare.
חצי כוס חמוציות או גוג'י ברי
חצי כוס צנוברים/ גרעיני דלעת/ קשיו/ אגוזי מלך.
חצי צרור פטרוזיליה /כוסברה קצוצה.
1 כוס מים מהברז.
אופן ההכנה:
1.
מאדים בצל בסיר ללא שמן עד להשתקפותו ( פשוט מניחים על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם- לא לדאוג, זה לא יישרף ויהיה טעים כאילו שטיגנתם בשמן).
2.
מוסיפים שום ומערבבים כשתי דקות.
3.
מוסיפים קינואה ומערבבים כשתי דקות נוספות.
4.
שופכים מים מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים תבלינים.
5.
מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות עד להתאיידות הנוזלים.
6.
מצננים את התבשיל ומוסיפים את שאר הרכיבים.
7.
ניתן להגיש קר או חמים- בהתאם לטעם.