קמח הטף נחשב למזון על- הוא עשיר במינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסידן ויש בו את כל 8 חומצות האמינו החיוניות. ב 100 גרם טף יש כמות ברזל, סידן וחלבון כמו בקילו בשר או 10 ביצים!!! הטף נטול גלוטן וקל לעיכול ומשתלב מצוין בעוגות ועוגיות. לפניכם בראוניז מעולים ללא גלוטן עם הפתעות לבנות בפנים- גם יפים וגם טעימים ואפילו מזינים!!!
רכיבים ( 15 מנות):
100 גרם שוקולד מריר 70% (אני ממליצה על ויואני- vivani)
150 גרם חמאה/ חצי כוס שמן קוקוס/חמאת קוקוס
3 ביצים אורגניות קטנות
רבע כוס מים בטמפרטורת חדר
2/3 כוס סוכר קוקוס/קסיליטול
2 כפות אבקת קקאו
קורט מלח הימלאיה
כוס קמח טף
להפתעות: חצי כוס קשיו חצוי/ חצי כוס צ'יפס קוקוס/ 50 גרם שוקולד לבן קצוץ של ויואני או שוקולד לבן טבעוני
אופן ההכנה:
1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה/שמן קוקוס על אש נמוכה תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש לאחר איחוד
2. מוסיפים לתערובת השוקולד מים וביצים ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.
4. מאחדים את שתי התערובות- אם מתקבלת עיסה מוצקה יש להוסיף מים עד לקבלת עיסה במרקם סמיך אך גמיש.
5. מוסיפים את ההפתעות הנבחרות ומערבבים קלות - וניתן לפזרן מעל תערובת העוגה לחלופין.
6. משטחים על תבנית זכוכית מלבנית או על נייר אפיה אקולוגי בתבנית חד פעמית.
7. אופים כ 20 דקות, וממש נזהרים לא לייבש את העוגה- עליה להיות לחה ובמראה של "כמעט אפויה".