ספק עוגיות ספק חטיפי אנרגיה משגעים- מה שבטוח שהן קלות להכנה, לא מצריכות אפיה והן עתירות בסידן ובברזל. פצפוצי קינואה הן בעצם קינואה תפוחה (על אותו עיקרון של פצפוצי אורז). ניתן להשיגם בבתי טבע. מתאימות לרגישים לגלוטן, למניעת אוסטאופורוזיס, מיגרנה, לספורטאים, לילדים, למניעת נשירת שיער, לאירוח ולשוחרי הבריאות והטעם.
רכיבים (20 ריבועים):
5 כוסות פצפוצי קינואה.
200 גרם שומשום מלא.
שליש כוס דבש לא מחומם.
שליש כוס סילאן תמרים.
¾ כוס טחינה משומשום מלא
חצי כוס שמן קוקוס מומס מכבישה קרה.
חצי כפית תחליף נס קפה (כמו משקה שעורה גרין פילד, צ'יקו או במבו) – לא חובה אבל משדרג
אפשרויות לשדרוג: ניתן להמיר חלק מהשומשום המלא בשומשום שחור, להוסיף דומדמניות אורגניות מיובשות, צימוקים אורגניים, גרעיני חמניה ועוד כיד הדמיון הקולינרי השורה עליכם....
אופן ההכנה:
1.
קולים את השומשום במחבת ללא שמן עד שהוא מזהיב.
2.
שמים בסיר גדול שמן קוקוס, טחינה ותחליף נס קפה וסילאן ומחממים על אש נמוכה לאיחוד תוך כדי ערבוב.
3.
מסירים מהאש ומוסיפים דבש, פצפוצי קינואה ושומשום ומערבבים היטב.
4.
שופכים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים בנייר אפיה נוסף ודוחסים את התערובת בידיים או עם מערוך.
5.
מצננים במקרר וחותכים.
ניתן לשמור בהקפאה עד 3 חודשים.
כאשר מחממים דבש, אובדים המינרלים, הויטמינים וחומצות האמינו של הדבש והוא הופך לסוכר פשוט. לפי הרפואה האיורוודית (הרפואה ההודית העתיקה), אין לחמם דבש שכן בעת החימום הוא הופך לרעיל.