רכיבים (4 מנות):
3/4 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
כוס קינואה
בצל קצוץ
2 שיני שום
1 כפית כמון
1 כף רסק עגבניות
1 כפית צ'ילי מיובש
1 בצל ירוק קצוץ דק
חצי כוס גרעיני חמניה טחונים.
שליש צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף מלח הימלאיה או
herbamare.
מומלץ להגיש עם טחינה משומשום מלא בהכנה ביתית
אופן ההכנה:
1.
מבשלים את העדשים עם 3/4 כוס מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים עד שהעדשים מתבשלות.
2.
מאדים בצל 10 דקות, מוסיפים שום קצוץ לשתי דקות נוספות. מוסיפים קינואה וכוס מים, מרתיחים, מוסיפים מלח ומנמיכים. מוסיפים כף שמן זית ומבשלים בסיר מכוסה כרבע שעה.
3.
מערבבים את הקינואה המוכנה והעדשים עם כל יתר החומרים ויוצרים כדורים בגודל שזיפים.
4. אפשר אך לא חובה לאפות על נייר אפיה אקולוגי משומן בשמן זית, ב
180 מעלות, כרבע שעה.