רכיבים (8 מגנומים):
לשכבת בצק העוגיות:
כוס שיבולת שועל טחונה דק דק
קורט מלח הימלאיה
חצי כוס חמאת שקדים טבעית (עם אופציה לעוד מעט)
4 כפות מייפל טבעי
חצי כפית תמצית וניל טבעית/גרגרים מחצי מקל וניל
30 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ לקוביות קטנות (אני משתמשת בשוקולד 75% מוצקי קקאו של vivani המומתק בסוכר קוקוס)
לשכבת הגלידה:
3/4 כוס קשיו בדוק ומושרה 4 שעות לפחות
כוס קרם קוקוס סמיך (שעשוי רק מקוקוס ללא חומרים משמרים)
3 כפות מייפל
חצי כפית תמצית וניל אמיתית או גרגרים מחצי מקל וניל
לשכבת השוקולד:
חצי כוס שמן קוקוס
100 גרם שוקולד מריר איכותי (vivani כאמור מומלץ)
כפית גדושה אבקת קקאו
2 כפות מייפל או סירופ קוקוס
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב את חומרי הבצק ובידיים רטובות לשטח ולהדק היטב כף גדושה בכל תבנית סיליקון (אם הבצק יבש יש להוסף עוד חמאת שקדים)
2. לטחון למרקם חלק לגמרי את חומרי הגלידה ולשפוך כ 5 כפות על שכבת הבצק
3. להקפיא לפחות 3 שעות
4. להוציא מהמקפיא ולשטח על שכבת הגלידה עוד כף גדושה של בצק עוגיות
5. להכניס למקפיא לשעה לפחות
6. להמיס את חומרי שכבת השוקולד בפינג'אן על חום מאד נמוך ולהניח לצינון
7. לחלץ את הגלידות שקפאו ולטבול בקרם השוקולד או לשפוך את הקרם עם כפית מכל הצדדים.
8. להחזיר את הגלידות לתבניות הסיליקון להקפאה.
9. כדאי להוציא את הגלידות כ 10 דקות לפני האכילה.
10.להתעלף