זוהי ספק פשטידה ספק עוגה- ובכל אופן היא טעימה מאד. אל תצפו ממנה להיות גבוהה- זו אינה עוגה שמצטיינת ביופי- אבל יש לה המון אופי! היא מצטיינת בבטא קרוטן וסיבים תזונתיים ומעולה למניעה וטיפול בפיברומיאלגיה, עצירות, סרטן, אקנה ובעיות עור.
ובזכות שימוש בסמודי נחסכים פה כמויות של שמן, ביצים וסוכר
חומרים:
3 ביצים בינוניות אורגניות פליז
חצי כוס סוכר קוקוס / קסיליטול או כף גדושה אבקת מונק פרוט
100 גרם חמאה מומסת או חצי כוס שמן קוקוס מומס
120 גרם סמודי תפוח ו/או אגס
2 כפיות תמצית וניל טבעית
קמצוץ קינמון טחון
קורט מלח הימלאיה
½1 כפיות אבקת סודה לשתיה
½1 כוסות קמח כוסמין מלא
5 גזרים מגוררים דק
חצי כוס אגוזי פקאן/מלך קצוצים
לעיטור: שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
1.
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כחמש דקות במהירות גבוהה.
2.
מוסיפים את החמאה המומסת / שמן קוקוס לאט וממשיכים להקציף במהירות נמוכה מאד.
3.
מוסיפים סמודי ותמצית וניל ומערבבים.
4.
מערבבים את הרכיבים היבשים ומוסיפים לעיסה.
5.
מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים בעדינות- אין לערבב יתר על המידה.
6.
מניחים על תבנית מלבנית - רצוי מזכוכית, אחרת יש להניח נייר אפיה אקולוגי.
7.
אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה- לנעוץ קיסם ולדאוג שיצא פירורי- זהירות לא לייבש את העוגה!
8. כשהעוגה מתקררת מפזרים שבבי קוקוס, מכסים ומאחסנים במקרר- העוגה טעימה לאחר שהיה של כ 5 שעות לפחות בקירור.
9. העוגה נשמרת מצוין כ 5 ימים במקרר וידידותית להקפאה.