העוגה הזו עשויה מרכיבים שהסינרגיה ביניהם מביאה לטעם של חלבה משולב בקרמל עם מרקם נימוח ממכר והיא מצטיינת גם בכך שהיא נטולת גלוטן וטבעונית. מה אפשר לבקש יותר ליד כוס הנס קפה
(שעורה...)?
רכיבים:
כוס קמח שקדים ( טחנו שקדים עם הקליפה למרקם של קמח)
100 גרם ערמונים קלופים מוכנים טחונים דק
כפית סודה לשתיה
קורט מלח הימלאיה
כף גדושה תחליף נס קפה משעורה- אני אוהבת את של "גרין פילד"- מומס ב 3/4 כוס מים רותחים
חצי כוס רסק תפוחים
חצי כוס סילאן
חצי כוס טחינה משומשום מלא
2 כפות גדושות ממרח שקדים טבעי
100 מ"ל שמן קוקוס מומס
כפית חומץ תפוחים
וגם:
טחינה ושומשום למריחה על התבנית
סירופ מייפל טבעי לזיגוג
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים
2. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים (אפשר לחמם את כולם יחד בפינג'אן לאיחוד הומוגני)
3. מברישים תבנית מאורכת בטחינה וזורים שומשום מלא בנדיבות.
4. מאחדים את שתי התערובות, מערבבים רק עד שהכל הומוגני ומיד שופכים על בסיס הטחינה שומשום שבתבנית.
5. מכניסים מיד לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכחצי שעה- עד שקיסם הננעץ יוצא מעט לח.
6. ברגע שמציאים את העוגה מזגגים עם סירופ מייפל טבעי- בכמות לפי טעמכם האישי.
7. מניחים להצטנן לגמרי- העוגה טעימה יותר לאחר שהיה בת לילה במקרר. אפשר לפרוס ולהקפיא במידת הצורך, ולהוציא כשעתיים להפשרה לפני האכילה.