ג'חנון נחשב למזון מושחת ולא בריא בעליל. אבל המוטו שלי הוא שאפשר להפוך כל מאכל שחיתות למאכל בריאות! לפניכם חלופה בריאה למתכון הידוע של הג'חנון- מצפה לכם עבודה טיפה מורכבת אבל לא יותר מדי קשה, עם הנאה מובטחת בסופה. ממליצה להשתמש בחמאה מזוככת הנקראת "גהי" או "סמנה"- זוהי חמאה עם איכויות מזינות ובריאות ביותר או בחמאת עיזים.
רכיבים (12 מנות):
לבצק-
1 ק"ג קמח כוסמין מלא.
1 כף מלח הימלאיה או herbamare.
3 כפות סוכר קוקוס או סילאן טבעי או 16 טיפות סטיביה טבעית.
כף חומץ תפוחים אורגני
100 גרם חמאה/גהי מומסת.
כ 3 כוסות מים.
למריחה על הבצק-
100 גרם חמאה מומסת/גהי.
אופן ההכנה:
1.
ממיסים 100 גרם חמאה (רצוי בפינג'אן על האש ולא במיקרוגל)
2.
מערבבים את המרכיבים היבשים היטב ומוסיפים את החמאה ואז את המים ולשים היטב לבצק חלק וגמיש ומעט דביק (אחרת יש להוסיף עוד מים).
3.
לשים שש פעמים (!) במשך שעה וחצי (זה יוצא כל 20 דקות בערך).
4.
מניחים מכוסה במקרר ללילה.
5.
קורצים 12 עיגולים ומניחים על משטח משומן בחמאה.
6.
ממיסים את 100 גרם החמאה הנותרת.
7.
פותחים כל עיגול במערוך ומורחים כפית חמאה על כל עיגול הבצק.
8.
מקפלים את העיגול ומרדדים שוב עם מערוך לעיגול ( לא נורא אם הבצק נקרע קצת).
9.
מורחים שוב כפית חמאה ומקפלים את העיגול בצורה הבאה:
א.
מקפלים את הקצה הימני למרכז העיגול.
ב.
מקפלים את הקצה השמאלי למרכז העיגול.
ג.
מגלגלים את "האליפסה" שנוצרה לנקניק.
10.
מניחים את הנקניקים בנייר אפיה ומקפיאים (חשוב!).
11.
כאשר הנקניקים קפואים, שמים כל שלשה בנייר אפיה אחד מגולגל ומניחים בסיר ג'חנון (ניתן לשים נייר אפיה אחד על השני).
12.
מוסיפים לסיר כוס וחצי מים, סוגרים את הסיר ומניחים בתנור בחום של 100 מעלות ל 8-12 שעות.