הקרקרים שלפניכם עשויים מאחד הזרעים הכי בריאים שיש, האמרנט: נטול גלוטן וקל מאד לעיכול, מפוצץ בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות ועשיר בחלבון (28 גרם לכוס!). אפשר להכין את הקרקרים בתנור ואם יש לכם נינג'ה או מייבש מזון עוד יותר טוב! אפשר למרוח על הקרקרים ממרח אהוב או לפורר לתוך סלט עלים לשדרוג קריספי טעים.
רכיבים (כ 16 קרקרים):
כוס אמרנט מושרה במים לפחות ל 6 שעות
3/4 כוס מים עם אופציה לעוד
3 כוסות עלי תרד טריים או כוס וחצי עלי תרד קפואים
2 בצלים ירוקים
חצי כפית מלח הימלאיה
רבע כפית צ'ילי טחון/פפריקה חריפה/פפריקה מתוקה (אפשר גם מעט קארי או כורכום לפי הטעם)
לשדרוג תזונתי: כפית כלורלה/ספירולינה/תערובת של שתיהן- אני אוהבת את אלו של חברת ג'אמוקה
לשדרוג תזונתי נוסף: כף שמרי בירה
שמן זית להברשת התבנית
אופן ההכנה:
1. מסננים את האמרנט ממי ההשריה ושמים בבלנדר יחד עם שאר הרכיבים. טוחנים היטב למרקם חלק וסמיך כשל פנקייק- אפשר להוסיף מים במידת הצורך.
2. משטחים בעזרת כף עיגולים מהעיסה על נייר אפיה מוברש בשמן זית
3. אופים בתנור בחום של 100 מעלות כ 3-4 שעות עד שהקרקרים מתייבשים או מניחים במייבש מזון על 45 מעלות לכ 48 שעות- כדאי לטעום ולבדוק שהקרקרים אכן קריספיים, אחרת להוסיף עוד אפיה/יבוש.