נגיסי תרד שכיף לאכול- מושלמים כמתאבנים או כחלק מארוחה יחד עם סלט ירוק עשיר. כאן הם בגרסה טבעונית עם אופציות למי שלא טבעוני. הקטנטנים האלה מפוצצים בברזל ובסידן, נטולי גלוטן וקלים להכנה.
רכיבים (כ 20 נגיסים):
3 כוסות עלי תרד דחוסים שטופים
כף חמאת שקדים
כף שמן זית מכבישה קרה
3 כפות קמח עדשים כתומות
חצי כפית מלח הימלאיה דק
2 כפות שמרי בירה
150 גרם פטה טבעונית מגוררת - אני השתמשתי ב"לשם" של אוטופי- ואפשר גם פטה עיזים אורגנית
שמן זית למריחה על נייר האפ
יה
לעיטור: שומשום מלא/שחור או גם וגם
אופן ההכנה:
1. מאדים את עלי התרד בסיר מכוסה על אש נמוכה עד שהם מאבדים מנפחם (כ 20 דקות), מכבים את האש וממתינים כ 10 דקות שהתרד לא יהיה חם.
2. סוחטים את התרד מהנוזלים, מוסיפים לסיר את שאר הרכיבים ומעבדים בידיים עד לאיחוד.
3. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, טובלים בשומשום ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן בשמן זית תוך כדי פחיסה עדינה.
4. אופים בחום של 170 מעלות כ 15 דקות על כל צד.