זהו מרק קטיפתי ומתקתק, בעל ארומה מוקרמת בלי באמת להקרים, שמצוין למיגרנות, סכרת, עצירות, מעי רגיש, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, קנדידה ופיברומיאלגיה.
חומרים: (6 מנות)
2 כרישות פרוסות או בצל גדול קצוץ.
1 כף שמן זית/חמאה
150 גרם ערמונים בואקום או קלופים ידנית*
2 בטטות בינוניות
1 כפית מלח הימלאיה או herbamare
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה:
1. מאדים את הכרישה/ הבצל בסיר מכוסה על אש נמוכה עד להשתקפות (כ 10 דקות תוך ערבוב מדי פעם).
2. אם צריך מוסיפים כף מים לאידוי וריכוך הבצל במידה והוא נדבק לתחתית הסיר.
3. מוסיפים את השמן/ חמאה וממשיכים לאדות בסיר מכוסה 3 דקות.
4. מוסיפים את הבטטה, התבלינים והערמונים הטריים הקלופים ( אם הם בואקום יש להוסיפם 10 דקות לפני סוף הבישול) וממשיכים לבשל בסיר מכוסה על אש נמוכה לכ 5 דקות ( מערבבים פעם אחת באמצע).
5. מוסיפים מים עד כדי כיסוי כל החומרים + כוס נוספת.
6. מביאים לרתיחה ומנמיכים.
7. מבשלים עם מכסה כחצי שעה עד שהבטטה רכה.
8. טוחנים בבלנדר סטיק או בבלנדר ומגישים.
* הדרך הכי קלה והכי פחות מלכלכת לקילוף ערמונים היא חריצת מרכז הערמון בסכין חד, הכנסה לסיר מלא במים רותחים וחליטה של עשר דקות.