זוהי מנה יפה ומעניינת. מתקבל אורז צבעוני בניחוח מיוחד של שמן סומסום. האורז עשיר בסיבים תזונתיים ובויטמיני B והוא טוב להורדת כולסטרול וסוכר וכן לעצירות וקנדידה. העושר התזונתי של המנה יכול להועיל לנשירת שיער, אנמיה, אוסטיאופורוזיס. בנוסף, הרגישים לגלוטן יהנו ממנה זו ללא חשש.
רכיבים (4 מנות):
½ 1 כוסות אורז פרא.
3 כוסות מים רגילים להשריה.
כף מלח רגיל.
4 כוסות מים רותחים.
½1 כפות מלח הימלאיה או herbamare.
2 כפות שמן שומשום מכבישה קרה.
3 כפות שומשום (רצוי מלא).
רבע כוס צנוברים.
רבע כוס גרעיני דלעת.
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז עם מים רגילים ומלח רגיל לשלוש שעות לפחות.
2. מסננים את המים מהאורז ושמים את האורז בסיר עם מים רותחים על אש גבוהה.
3. כשהמים רותחים מוסיפים מלח ים ומנמיכים. מבשלים על אש נמוכה כארבעים דקות עד שהמים מתאדים לגמרי.
4. בתום הבישול מוסיפים שמן שומשום,זרעי שומשום, צנוברים וגרעיני דלעת.
5. מערבבים ומגישים.