זהו תבשיל קל לעיכול ולהכנה. מצוין לסובלים מכיבים עיכוליים, פיברומיאלגיה, מחלות עור, אנמיה, כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה, מיגרנה, אסתמה, אקנה, סכרת, קנדידה, מעי רגיז, ונשירת שיער.
רכיבים (8 מנות):
2 כוסות קינואה.
1 בטטה מגורדת.
בצל גדול קצוץ דק.
2 שיני שום כתושות.
2 כפות שמן זית.
כפית מלח הימלאיה או herbamare.
רבע כפית כורכום.
חצי כפית פפריקה.
2 כוסות מים.
אופן ההכנה:
1. מאדים בצל בסיר עד להשתקפותו.
2. מוסיפים את השום ומערבבים כשתי דקות.
3. מוסיפים את הבטטה ואת הקינואה ומערבבים.
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים, מוסיפים תבלינים ושמן זית ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ 25 דקות, עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.