לפניכם מתכון מנצח ללביבות שאתם יכולים לגוון ולשנות עם עקרונות מנחים. ברשימת האופציות לקמחים תמצאו קמחים עשירים בחלבון שיעשירו את הלביבות בערך תזונתי של ברזל, סידן, מגנזיום וויטמינים. הלביבות נטולות גלוטן וטבעוניות ואפשר להגיש אותן לצד מטבל כמו טחינה משומשום מלא או כל מטבל אחר מפרק הממרחים- לחצו
כאן כדי לקבל רעיונות.
רכיבים (20 לביבות)
4 כוסות ירקות מגוררים לבחירתכם: גזר, קישוא, סלק, ברוקולי, כרובית וכדומה.
כוס עשבי תיבול לפי טעמכם: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה
1 בצל סגול חתוך דק
חצי כוס קמח טף/קמח עדשים כתומות/קמח חומוס/קמח אמרנט/קמח שקדים
3 כפות שמרי בירה
שליש כוס צנוברים
שליש כוס שמן זית
חצי כפית מלח הי
מלאיה דק
תבלינים לפי הטעם: צ'ילי, פפריקה, קארי, כורכום, פלפל שחור, כמון
אופן ההכנה:
-
מאדים את הבצל במחבת מכוסה על אש נמוכה ללא שמן עד להשתקפותו.
-
קוצצים את עלי השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה.
-
מערבבים את כל הרכיבים היטב.
-
מכדררים בידיים ופוחסים קלות, מניחים על נייר אפיה משומן בשמן זית.
-
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180, מעלות כ 20 דקות, הופכים בעדינות ואופים עוד כרבע שעה.