המאפינס שלפניכם הם חגיגה לאוהבי השוקולד- הם מכילים קמח בננה שטעמו נייטרלי לגמרי והוא מעניק מרקם נהדר לקינוחים- מה שהופך את המרקם של המאפינס ליחודי, נימוח ומרוכז בטעם. והמוס הנפלא מעליו משדרג כל ביס מהקינוח הנהדר הזה.
אגב- קמח הבננה הוא מזון על- יש לו סגולות בריאותיות, הוא נטול גלוטן, טבעוני וטבעי לגמרי.
מאפינס שוקולד מצופים במוס שוקולד
רכיבים ל 6 מאפינס:
2 בטטות בינוניות
5 כפות חמאת שקדים
שליש כוס שמן קוקוס
שליש כוס סילאן טבעי/קסיליטול/30 טיפות סטיביה טבעית
חצי כוס קמח בננה ירוקה
4 כפות אבקת קקאו
קורט מלח הימלאיה
רכיבים למוס השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר 75% מוצקי קקאו
3 כפות אבקת קקאו
חצי כוס סילאן
200 מ"ל קרם קוקוס טבעי שעשוי רק מקוקוס, לפחות 17% שומן
אופן ההכנה:
-
מאדים/אופים את הבטטות עד לריכוך מלא
-
מערבבים עם שאר הרכיבים וטוחנים לעיסה הומוגנית ודביקה
-
מניחים עטרות נייר בתוך תבניות מאפינס ויוצקים לתוכן את העיסה השוקולדית
-
אופים בחום של 160 מעלות 20-30 דקות, מוציאים וממתינים שהמאפינס יצטננו לגמרי
-
בינתיים מכינים את המוס על ידי המסת כל רכיביו יחד על אש נמוכה תוך ערבוב תמידי. מקררים את המוס ולאחר שהמאפינס הצטננו לגמרי מורחים עליהם את המוס בנדיבות
אפשר לעטר באגוז לוז מצופה שוקולד מריר/שבבי קוקוס