מרק קל להכנה, משביע ובריא. שעועית המאש נחשבת למזון שתומך בכבד ועוזר לניקויו. המרק טוב לסובלים מפיברומיאלגיה, עצירות, מעי רגיש, סוכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, קנדידה, אקנה, סרטן, מחלות כבד, בעיות בעור ודיכאון חורף...
רכיבים (4 מנות):
כוס מאש (כדאי מאד להשרות 2-8 שעות לפני ההכנה).
3 כוסות מים.
בצל גדול קצוץ דק.
2 גזרים חתוכים לקוביות.
2 כפות שמן זית.
1 כפית כמון.
חצי כף מלח הימלאיה או
herbamare
אופן ההכנה:
1.
מאדים בצל בסיר (ללא שמן) עד להשתקפותו.
2.
מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהתבלינים והשמן ומביאים לרתיחה.
3.
מוסיפים את התבלינים, מנמיכים ומוסיפים שמן זית. מבשלים כ 40 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ושעועית המאש מתנפחת.
4.
מי שאוהב מרקם של נזיד יכול להמשיך ולבשל עד שהמים מתאדים כליל ואפשר לטחון את המרק באופן חלקי או מלא.