צור קשר עכשיו: 052-2628033
     
 
  אירועי  המרכז
  מתכונים  
  סיפורים מהקליניקה  
 
  מן העיתונות

תמונות 

מאמרים 

סרטונים 
 
 
ירקות מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים נוגדי חימצון ואנזימים. חשוב לאכול ירקות בתחילת כל ארוחה כדי שהאנזימים שלהם יסייעו לפעולת העיכול וכדי למקסם את ספיגת הרכיבים שהם מכילים ומומלץ לאכול 8-12 מנות ירק ביום בכל הצבעים האפשריים- שני סלטים בשתי הארוחות העיקריות יענו על הצורך הזה בקלות. היכנסו למתכונים שלי וגלו רעיונות לסלטים מעניינים, טעימים ומזינים.
 

 
הצטרפו לקבוצת הווצאפ השקטה לקבלת טיפ בריאותי יומי ומתכון בריא בכל שבוע
לחצו כאן להצטרפות
  
 
 
להצטרפות לאינסטגרם לחצו כאן
 

מרק פטריות וערמונים קרמי

לפניכם קלאסיקה חורפית! המרק הזה מתהדר במרכיבים חורפיים בעלי סגולות ריפוי, במיוחד הפטריות שנחשבות לממלכה בפני עצמה ונמצאו במחקרים כממגרות מחלות כרוניות כגון סוכרת, תסמונת העייפות הכרונית, פיברומיאלגיה ואף סרטן.
אמנם הוא מכיל רכיבים שלא תמיד נמצאים בכל בית אבל שווה להתאבזר בהם - אתם תתאהבו בהם ותוכלו לשלבם במנות שונות.

רכיבים (8 מנות):

2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות שימאג'י/ יער
בצל סגול גדול
400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף- אם לא אוהבים אפשר להחליף בכרובית 
10 ערמונים קלויים וקלופים או 100 גרם ערמונים מוכנים בואקום
חצי כוס אגוזי קשיו מושרים במים 4 שעות לפחות
2 כפות ממרח שקדים טבעי
כף שמן זית
*כף שטוחה herbamare (תערובת תיבול אורגנית - ממש כמו מלח משודרג- פרוט על המוצר מופיע בסוף המתכון), לחלופין אפשר כפית מלח הימלאיה ורוד דק
מים עד כדי כיסוי

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל דק ומאדים בסיר ללא שמן- על אש נמוכה עם מכסה, תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל שקוף מעט.
2. שוטפים היטב את הפטריות וחותכים לרבעים- מוסיפים לבצל ומכסים את הסיר ל 5 דקות.
3. חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר ל 10 דקות. אם משתמשים בכרובית יש להפריד לפרחים, לשטוף היטב ולחתוך לגודל בינוני.
4. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מרתיחים ומנמיכים.
5. מוסיפים את תיבול ה herbamare ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
6. מוסיפים ערמונים וקשיו ומבשלים 10 דקות.
7. מכבים ומוסיפים ממרח שקדים ושמן זית.
8. טוחנים היטב את המרק ומגישים.

*את תערובת התיבול herbamare ניתן למצוא בחנויות טבע. זהו בעצם מלח עם עשבי תיבול ותבלינים. בסלטים קרים טעמו כמלח רגיל ובתבשילים הוא יכול להוות תחליף לאבקת מרק- אם כי טעמו עדין יותר ממנו (לאבקת מרק טעם עז בגלל הרכיבים הלא ידידותיים ששמים בה ואשר ממכרים את החיך- לא מוצר מומלץ בלשון המעטה)


 
 
052-2628033  |  therapecr@gmail.com  
   
 
 
לייבסיטי - בניית אתרים