לפניכם קלאסיקה חורפית! המרק הזה מתהדר במרכיבים חורפיים בעלי סגולות ריפוי, במיוחד הפטריות שנחשבות לממלכה בפני עצמה
ונמצאו במחקרים כממגרות מחלות כרוניות כגון סוכרת, תסמונת העייפות הכרונית, פיברומיאלגיה ואף סרטן.
אמנם הוא מכיל רכיבים שלא תמיד נמצאים בכל בית אבל שווה להתאבזר בהם - אתם תתאהבו בהם ותוכלו לשלבם במנות שונות.
רכיבים (8 מנות):
2 סלסלות פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות שימאג'י/ יער
בצל סגול גדול
400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף- אם לא אוהבים אפשר להחליף בכרובית
10 ערמונים קלויים וקלופים או 100 גרם ערמונים מוכנים בואקום
חצי כוס אגוזי קשיו מושרים במים 4 שעות לפחות
2 כפות ממרח שקדים טבעי
כף שמן זית
*כף שטוחה herbamare (תערובת תיבול אורגנית - ממש כמו מלח משודרג- פרוט על המוצר מופיע בסוף המתכון), לחלופין אפשר כפית מלח הימלאיה ורוד דק
מים עד כדי כיסוי
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל דק ומאדים בסיר ללא שמן- על אש נמוכה עם מכסה, תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל שקוף מעט.
2. שוטפים היטב את הפטריות וחותכים לרבעים- מוסיפים לבצל ומכסים את הסיר ל 5 דקות.
3. חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר ל 10 דקות. אם משתמשים בכרובית יש להפריד לפרחים, לשטוף היטב ולחתוך לגודל בינוני.
4. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מרתיחים ומנמיכים.
5. מוסיפים את תיבול ה herbamare ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
6. מוסיפים ערמונים וקשיו ומבשלים 10 דקות.
7. מכבים ומוסיפים ממרח שקדים ושמן זית.
8. טוחנים היטב את המרק ומגישים.
*את תערובת התיבול herbamare ניתן למצוא בחנויות טבע. זהו בעצם מלח עם עשבי תיבול ותבלינים. בסלטים קרים טעמו כמלח רגיל ובתבשילים הוא יכול להוות תחליף לאבקת מרק- אם כי טעמו עדין יותר ממנו (לאבקת מרק טעם עז בגלל הרכיבים הלא ידידותיים ששמים בה ואשר ממכרים את החיך- לא מוצר מומלץ בלשון המעטה)