|
נשמע לכם מוזר? אז בסדנאות שלי הרוב מרימים גבה כשאני מספרת שהולכים להכין ממרח מעדשים אבל אחרי שמכינים וטועמים, מבינים כמה טעים הממרח הזה עד כדי התמכרות! ממרח עשיר בברזל, סידן, אבץ, מגנזיום, כלורופיל, ויטמינים רבים ונוגדי חימצון שמגיעים בעיקר מהעדשים.
רכיבים:
חצי כוס עדשים שחורות/ירוקות מושרות 20 דקות
כפית מלח
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה/כוסברה
חצי כוס שמן זית
רבע כוס גרעיני דלעת/אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1. מרתיחים עדשים עם מים עד כדי כיסוי, מנמיכים ומבשלים 20 דקות. מסננים מהמים ומצננים.
2. טוחנים את כל המרכיבים היטב למרקם של ממרח ואם צריך מוסיפים עוד שמן זית.
3. שומרים בצנצנת זכוכית במקרר. הממרח נשמר כשבוע אך נגמר הרבה לפני!
|
|
|
|
|