איך שהחורף מגיע והכרוביות מגיחות על מדפי בתי הטבע, אני לא יכולה להתאפק, בוחרת לי אחת לבנה ומוצקה שתהפוך לגרסה מנצחת וטעימה בטרוף של המתכון המוכר של הכרובית המטוגנת בפרורי לחם. אז היא לא מטוגנת, ואין בה פרורי לחם והיא לא פחות טעימה מאחותה הלא ממש בריאה. נסו, ותבינו:
חומרים (כ 6 מנות):
ראש כרובית בינונית עם פרחים לבנים בוהקים
כוס וחצי שקדים טחונים למרקם פירורי/ קמח עדשים כתומות/ גם וגם
חצי + עוד חצי כפית מלח הימלאיה דק/ herbamare
רבע כפית פפריקה מתוקה/חריפה
רבע כוס שומשום שחור/ מלא/ גם וגם
ביצה אורגנית גדולה
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים בקערה גדולה עם מים ומלח לכחצי שעה (הכרובית אהובה על חרקים למיניהם ופעולה זו באה לגרום להם לעזוב אותה...)
2. מסננים את הכרובית מהמים ובודקים טוב שהיא אכן נקיה.
3. מניחים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ל 10 דקות בישול. מסננים מהמים ומצננים מעט.
4. בקערה אחת מערבבים שקדים טחונים/קמח עדשים עם השומשום, המלח והפפריקה.
5. בקערה שניה טורפים ביצה אורגנית עם 4 כפות מים וחצי כפית מלח.
6. משמנים תבנית אפיה (מזכוכית או עם נייר אפיה אקולוגי) בשמן זית.
7. טובלים כל פרח כרובית בתערובת היבשה ואז בתערובת הרטובה ומניחים בתבנית.
8. מניחים נייר אפיה מעל הכרוביות ב
תבנית ועוטפים בנייר כסף (כדי למנוע זליגת אלומיניום למזון)
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים רבע שעה.
10. פותחים את נייר הכסף והופכים את הכרוביות, מכסים שוב וממשיכים לאפות עוד רבע שעה.
11. מסירים את הכיסוי ואופים ללא כיסוי עוד רבע שעה בחום של 170 מעלות.