אם אתם אוהבים טעם של קרמל- זו הגלידה בשבילכם! צפו לאנחות עונג בזמן הליקוק...
רכיבים (10 מנות):
2 כוסות קרם קוקוס טבעי ללא תוספות
2 כפות סוכר קוקוס
כפית גרגרי לציטין
כוס קשיו מושרה לפחות 4 שעות
חצי כפית תמצית וניל טבעית או רבע כפית גרגרי וניל
1/3-1/2 כוס מים- לפי הצורך
לא חובה אבל מומלץ מאד: כפית משקה שעורה (תחליף בריא לנס קפה)
אופן ההכנה:
1. מחממים את קרם הקוקוס בסיר או בפינג'אן יחד עם סוכר הקוקוס. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד הסמכה (בשלב זה אפשר להוסיף את כפית אבקת השעורה להעצמת הטעם הקרמלי). מכבים ומניחים להתקרר.
2. מניחים בבלנדר עוצמתי את שאר הרכיבים ואת קרם הקוקוס הסמיך לאחר שהצטנן וטוחנים היטב עד למרקם חלק כמשי. כדאי להוסיף את המים הדרגה ואם יש צורך להוסיף עוד מים- הנוזל צריך להיות סמיך באופן שנוזל לאיטו
3. מוזגים לתבניות ארטיק מסיליקון, נועצים מקל ארטיק או כפית קטנה. מקפיאים לפחות 6 שעות.
4. מוציאים כחמש דקות לפני הליקוק (צפו לערפול חושים קל...)