מרק קל להכנה, בעל טעם מתקתק. ניתן לאדות את רוב המים ואז יתקבל נזיד עשיר. המרק מעולה לבעיות עור, עיניים, פיברומיאלגיה, עצירות, סוכרת, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם.
שימו לב שהמרק לא מכיל שמן כלל! אבל ניתן להוסיף שמן זית בסוף הבישול כי השמן יסייע בספיגת הבטא קרוטן שבעדשים והבטטה.
חומרים (4 מנות):
בצל בינוני קצוץ דק.
בטטה בינונית קלופה וחתוכה לריבועים קטנים.
1 כוס עדשים כתומות מושרות במים כשעה עם החלפת המים כמה פעמים שצריך עד שהם יחסית נקיים.
חצי כף הימלאיה או
herbamare.
מעט פלפל שחור טחון.
1 כף רסק עגבניות.
4 כוסות מים.
אופן ההכנה:
1.
מאדים בצל בסיר ללא שמן (ראה נספח) עד להשתקפותו.
2.
מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים.
3.
מוסיפים את העדשים ואת רסק העגבניות, מערבבים.
4.
מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה .
5.
מוסיפים כעת את התבלינים, מנמיכים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה עד להתרככות הבטטה.
6. מכבים ומוסיפים את השמן זית.